Fontein in het Te Boelaerpark
District Borgerhout Fontein in het Te Boelaerpark

Stad start onderzoek naar biologische alternatieven om fonteinen te onderhouden

Momenteel loopt er een proefproject over de waterkwaliteit in de stedelijke fonteinen waarbij de stad Antwerpen onderzoekt of er biologische alternatieven mogelijk zijn om de kwaliteit op peil te houden.

De onderhoudsmedewerkers van AG VESPA zetten zich dagelijks in om de Antwerpse fonteinen technisch goed te laten werken en geven ze op regelmatige basis een flinke schoonmaakbeurt. Daarnaast houden ze de waterkwaliteit in de gaten.

Toegevoegde chemische producten zoals chloor garanderen momenteel de waterkwaliteit in de stadsfonteinen in Antwerpen. Maar ondertussen zijn er verschillende biologische alternatieven op de markt beschikbaar die ook zuiverend en antibacterieel werken. Tijdens een proefproject zullen deze uitgetest worden in twee fonteinen, namelijk in de fontein in het Te Boelaerpark en in de fontein Craeybeckx in Deurne. Het project loopt van eind augustus tot oktober.

De onderhoudsmedewerkers nemen drie keer per week stalen uit de fonteinen voor analyse in een laboratorium. Zo wordt onderzocht of deze probiotische producten even doeltreffend zijn als de chemische variant en in welke hoeveelheid ze een kwaliteitsvol resultaat geven.

Om het proefproject te laten slagen, is het belangrijk dat niemand de fonteinen betreedt en dat er geen afval in terecht komt.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer