Advocaat Pol Vandemeulebroucke.
BELGA Advocaat Pol Vandemeulebroucke.

Topadvocaat Pol Vandemeulebroucke moet voor correctionele rechter verschijnen in drugsdossier

De raadkamer in Antwerpen heeft zestien verdachten in een drugsdossier naar de correctionele rechtbank verwezen. Onder hen ook topadvocaat Pol Vandemeulebroucke. die verdacht wordt van  schending van zijn beroepsgeheim. “Ik heb niet eens inzage gehad in het drugsdossier”, verdedigt Vandemeulebroucke zich. 

Een vijftienkoppige bende met  Fakher ‘Alex’ El K. en enkele Albanezen wordt ervan verdacht 1,5 ton cocaïne te hebben binnengesmokkeld via de haven van Antwerpen. Een aantal andere cocaïnetransporten mislukte. 

Advocaat Pol Vandemeulebroucke raakte toevallig betrokken bij de zaak toen een lading cocaïne zoek raakte. De Albanezen vermoedden dat een zware jongen, waarvan Pol Vandemeulebroucke advocaat was, er met de drugs vandoor was. Zij dreigden met represailles tegen de man en/of zijn familie.

Pol Vandemeulebroucke: “Ik heb mijn cliënt gesproken over het mogelijke gevaar dat hij liep. Mijn cliënt gaf mij opdracht om de zaak te onderzoeken. Met één telefoon naar het parket  kwam ik via via te weten dat de verdwenen lading cocaïne door de politie in beslag was genomen. Goed voor mijn cliënt. Dan hoefde hij zich geen zorgen meer te maken. Moet u mij eens uitleggen waar ik  mijn beroepsgeheim heb geschonden?” 

Pol Vandemeulebroucke is bij het grote publiek vooral bekend als de advocaat van Danny Vanhamel voor de ontvoering van Anthony De Clerck. 

Ik heb niet eens inzage gehad in het drugsdossier. Hoe kan ik dan beroepsgeheim schenden?

Pol Vandemeulebroucke

Voor Vandemeulebroucke doet deze zaak heel erg denken aan de rechtszaak tegen hem en zijn medewerker in 2012. Het Gentse parket vervolgde hem toen wegens “schending van het inzagerecht.” Zij werden allebei vrijgesproken. Zijn ex-medewerker is ondertussen rechter geworden. 

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • willem merken

    En met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig. En een rechter die zelf in het milieu heeft gezeten roept vraagtekens op.

  • wim CLAES

    de dader zit in deze zaak aan de andere kant van de telefoon. Hij is advocaat en niemand moet op zijn vragen antwoorden, maar hij mag het wél vragen. natuur lijk, we kennen hier maar één van de 2 zijden van het verhaal.een advocaat die kwam toegeven dat hij iets deed, we kunnen het Guinness Book of Records bellen...

Lees meer