Tram 7 arriveert pas 'ergens in augustus' op het Eilandje

Het zal dan toch nog even duren vooraleer tram 7 officieel op het Eilandje bolt. De nieuwe streefdatum is 'ergens in augustus'.


Normaal gezien had tram 7 al in april tot op het Eilandje moeten rijden, dan werd het begin juni; 'zeker voor de knip', klonk het. Nu wordt het dus pas augustus. Omdat de infrastructuur tussen de Sint-Pietersvliet en het MAS nog niet volledig klaar is voor veilig gebruik, rijdt tram 7 voorlopig nog niet naar het Eilandje. Bijgevolg blijft Sint-Pietersvliet tot nader order de eindhalte van tram 7.


De aannemer krijgt van De Lijn nog een extra maand om de infrastructuur volledig af te werken. Directeur-generaal Roger Kesteloot: "We kijken erg uit naar de tram naar het Eilandje, maar in overleg met de stad en AWV hebben we moeten vaststellen dat die vandaag nog niet veilig kan rijden. De verkeerslichten, halteperrons en veilige oversteekplaatsen zijn nog niet volledig klaar. Daarom stellen we de ingebruikname uit. De tram zal pas beginnen te rijden na de nodige testen en als het administratief dossier van de aannemer voor de overdracht in orde is." De fiets- en voetpaden aan de Rijnkaai zijn wel zo goed als af. (NBA)

Lees meer