PZ Antwerpen

Tram en auto knallen tegen elkaar op Belgiëlei: vrouw (37) gewond

Op het kruispunt van de Belgiëlei met de Haringrodelei zijn een tram en een auto tegen elkaar gebotst donderdagochtend. De bestuurder van de auto raakte gekneld en moest bevrijd worden door de brandweer. Ze werd gewond naar het ziekenhuis vervoerd.

De tram reed in de richting van het stadscentrum, komende van het Harmoniepark. Op het kruispunt met de Haringrodelei wilde de trambestuurder rechtdoor rijden. “De bestuurder van de personenwagen sloeg op dat moment linksaf waardoor de auto en de tram botsten, ondanks de noodstop van de tram", zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “De wagen begon te spinnen en kwam tot stilstand op de sporen.”

“Ziekenwagen, MUG en brandweer werden aangestuurd”, gaat Bruyns verder. “De bestuurder van de wagen, een vrouw van 37 jaar, zat gekneld en is door de brandweer bevrijd. Op de tram raakte niemand gewond, ondanks dat die volledig vol zat met passagiers. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gevoerd en bleek gelukkig lichtgewond De rijbaan werd zo snel mogelijk vrijgemaakt zodat het openbaar vervoer hervat kon worden.”

Lees meer