Een beeld van Antwerpen Autovrij uit 2013.
Benoit De Freine Een beeld van Antwerpen Autovrij uit 2013.

Trap zelf je smoothie in elkaar tijdens Antwerpen Autovrij

Antwerpen Autovrij vindt op zondag 15 september opnieuw plaats in de Scheldestad. De binnenstad wordt dan autoluw worden gemaakt en op vier pleinen worden de nieuwste trends op het vlak van duurzaam vervoer voorgesteld.

Tijdens Antwerpen Autovrij is enkel het stuk dat wordt begrensd door de Leien, de Scheldekaaien, de Londenstraat en de Gedempte Zuiderdokken voorbehouden voor fietsers en voetgangers, en dat slechts van 11 tot 17 uur. 

Op vier pleinen kan je tijdens Antwerpen Autovrij inspiratie opdoen voor milieuvriendelijke alternatieven voor de eigen wagen. Het Operaplein wordt die dag het ‘Trappersplein’ met elektrische fietsen en bakfietsen, een ‘repaircafé’ om je fiets te laten nakijken en een installatie waar je zelf een smoothie of drankje kan ‘trappen’. De Groenplaats wordt een ‘Ontdekplein’ met een testparcours voor monowheels en pocketbikes, een ‘mobiliteitsrad van fortuin’ en mobiliteitsaanbieders en -deskundigen die allerlei vragen beantwoorden. Bij het MAS komt er een ‘Straffetoerenplein’ met shows met BMX-tricks, inlineskaten, trampolinespringen en breakdance, maar je kan er ook zelf aan de slag tijdens workshops. De Scheldekaaien tot slot worden omgedoopt tot ‘Genietplein’ met onder meer een fotofiets, kinderanimatie en optredens.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer