Een geparkeerde auto in de Biekorfstraat was het doelwit in de nacht van 18 op 19 maart.
Marc De Roeck Een geparkeerde auto in de Biekorfstraat was het doelwit in de nacht van 18 op 19 maart.

Verdachte granaataanval betwist dat vingerafdruk van hem is

De 22-jarige jongeman uit Antwerpen die is opgepakt voor het gooien van een granaat naar geparkeerde auto’s in de Biekorfstraat, moet een maand langer in de cel blijven. Volgens de politie staat zijn vingerafdruk op de lepel van de granaat. De jongeman betwist dat en gaat in beroep tegen zijn verdere aanhouding.

In het onderzoek naar een ontplofte granaat in de Biekorfstraat in Antwerpen werd dinsdag een 22-jarige jongeman uit de buurt van Park Spoor Noord aangehouden. De nacht van 18 op 19 maart 2019 ontplofte er een granaat onder een Mini die geparkeerd stond in de Biekorfstraat. Naast de Mini raakten nog zeven andere voertuigen en twee woningen beschadigd. 

De jongeman was eerder al eens door de federale gerechtelijke politie ondervraagd in hun onderzoek naar de recente granaataanvallen. Bij die ondervraging werd ook zijn vingerafdrukken genomen.

Lepel

Advocaat Johan Platteau: “Die vingerafdruk zou nu een match geven met de afdrukken die gevonden zijn op de lepel van de granaat in de Biekorfstraat. Mijn cliënt betwist dat. Hij heeft nog nooit een granaat vastgehad. Wij vragen dat de kwaliteit van die vingerafdruk opnieuw wordt onderzocht. Het zou niet de eerste keer zijn dat iemand verdacht wordt door een gedeeltelijke afdruk van een vinger.”

De jongeman zegt dat hij geen enkel motief zou hebben om de familie F. die met de granaat in de Biekorfstraat werd geviseerd, aan te vallen. “Hij is een kennis van de familie, al van jongsaf. Mijn cliënt heeft een blanco strafblad”, zegt advocaat Platteau. 

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • François Van Mol

    Liegen en bedriegen ,daar zijn ze goed in. Een advocaat is daar ook goed in. Ze vormen dus een perfect team ! Pleit ze maar vrij ,straks keren ze zich ook tegen ons de ongelovigen . Want alles kan en mag in naam van hun religie. De grens is erg dun aan het worden. Ze zijn bewapend en kunnen zo een burgeroorlog beginnen. Uit dankbaarheid voor al wat deze samenleving voor hun heeft gedaan.

  • judith wouters

    je kan veel misdoen: een blanco strafblad betekent niks.

Lees meer