John V.D.B. wordt verdacht van de moord op Shashia Moreau.
Patrick Lefelon John V.D.B. wordt verdacht van de moord op Shashia Moreau.

Verdachte heeft niets te melden op Pokemon-moordproces

De 27-jarige John V.d.B. is woensdagmiddag voor de voorzitter van het assisenhof verschenen. Het ging om een voorbereidende zitting. Het eigenlijke proces start op 18 oktober. John V.d.B. beweert al tweeënhalf jaar dat hij zich niets kan herinneren van  de moord op de 20-jarige Shashia Moreau uit Heist-op-den-Berg. Ook woensdagmiddag had hij niets te melden. 

John V.d.B. wendt geheugenverlies aan als hem iets wordt gevraagd over 7 februari 2017, de dag dat hij had afgesproken met Shashia Moreau. De twee waren verzamelaars van Pokemon-figuurtjes. Shashia zou naar Antwerpen komen om een aantal Pokemon-kaarten te kopen.  Zij was op de afspraak maar zou de woning van John V.d.B. in de Van Straelenstraat aan het Antwerpse Atheneum niet meer levend verlaten. Haar lichaam werd in de kleine binnentuin gevonden. Zij was gewurgd en begraven in een put van 75 cm diep.

Het politie-onderzoek staat bol van de bewijzen tegen John V.d.B.  Het bloed van Shashia is op zijn trui en zijn matras gevonden. Er zijn spermasporen gevonden. Er zijn veel camerabeelden waarop Shashia en John V.d.B. samen te zien zijn op die 7de februari 2017. Er zijn gsm-gegevens en chatgesprekken. En er is natuurlijk het stoffelijke overschot van Shashia dat in de tuin werd gevonden. 

Toch houdt John V.d.B. vol dat hij geen enkele herinnering heeft aan de ontmoeting met Shashia bij hem thuis in de Van Straelenstraat. Woensdagmiddag was dat niet anders. De voorzitter van het assisenhof gaf bij het slot van de korte zitting  het woord aan verdachte John V.d.B.  Vlakbij hem zaten de ouders en familieleden van de vermoorde Shashia. Zij willen al zo lang weten wat er precies is gebeurd. Toch kreeg John V.d.B. ook nu geen bekentenis of een woord van spijt over zijn lippen. “Ik heb niets te zeggen”, zei John V.d.B. en ging weer zitten. 

John V.d.B. zal op het proces verdedigd worden door Ilse Buyst en Jan De Man. Het assisenproces gaat van start op vrijdag 18 oktober en zal ruim een week duren.  

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • didier de coster

    niets te melden , awel ik al rechter zou zeggen ; ik heb wel iets te melden , dubbele straf wegens niet meewerken , dus 50 jaar zitten ipv 25 , mooi wederzijds gebaar

  • Rudi Swinnen

    Bol van bewijzen tegen hem ..., maar hij weet van niks . Steek daar niet te veel tijd en geld in . Dubbele straf voor deze lafaard

Lees meer