5 De civiele bescherming onderzoekt de brief.
Marc De Roeck De civiele bescherming onderzoekt de brief.

Verdachte poederbrief in brievenbus burgemeester Bart De Wever blijkt loos alarm

Bij de woning van N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) in Deurne is vrijdagavond een brief gevonden waarin een verdacht, wit poeder zat. Het poeder blijkt na analyse gewoon bloem te zijn. Dat zegt de Antwerpse lokale politie vanochtend. De veiligheidsperimeter rond de woning is dan ook opgeheven. Er volgt wel nog een onderzoek naar de afzender van de brief.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Er is inderdaad een verdachte brief gevonden in de brievenbus van Bart De Wever met een wit poeder erin”, bevestigde Jasmien O van de Antwerpse brandweer vrijdagavond. “Wij zijn ter plaatse gekomen en hebben de brief overhandigd aan de Civiele Bescherming. Zij staan in voor de verdere analyse.” 

Ook de woordvoerder van De Wever bevestigde dat er een verdachte brief is aangetroffen. Wie precies de vondst deed en of De Wever zelf thuis was op het moment van de feiten, is niet bekend. 

Uit de analyse bleek dat het poeder onschuldig was: het ging om bloem. Er wordt wel nog onderzocht wie de brief verstuurde. 

Varkenskop

De Wever kreeg al vaker te kampen met incidenten aan zijn adres. In 2012 trof De Wever een afgehakte varkenskop aan op zijn oprit. In maart 2017 werd een bijl tegen het raam van zijn huis gegooid. De Wever was op dat moment met vakantie, maar zijn moeder was wel thuis. Tussen juni 2011 en januari 2014 werd De Wever gestalkt. De dader nam foto’s van het huis op de Herentalsebaan en plaatste die op Facebook. De N-VA-voorzitter werd ook al vaker beledigd en met de dood bedreigd.

Het is zelfs niet de eerste poederbrief voor het gezin De Wever. In de zomer van 2017 vond zijn vrouw er ook al één in de brievenbus. Die bleek toen ongevaarlijk.

5 De civiele bescherming onderzoekt de brief.
Marc De Roeck De civiele bescherming onderzoekt de brief.
5 Het huis van burgemeester Bart De Wever.
Marc De Roeck Het huis van burgemeester Bart De Wever.
5 De civiele bescherming onderzoekt de brief.
Marc De Roeck De civiele bescherming onderzoekt de brief.
5 Brandweer en politie komen ter plaatse bij het huis van Bart De Wever.
Laura Cauwenberghs Brandweer en politie komen ter plaatse bij het huis van Bart De Wever.

Lees meer