Tatiana Wielandt (26) en Bouchra Abouallal (25) zitten vast in een Turkse gevangenis.
VRT Tatiana Wielandt (26) en Bouchra Abouallal (25) zitten vast in een Turkse gevangenis.

Vier kinderen van IS-weduwen voor Antwerpse jeugdrechter verschenen

De vier oudste kinderen van IS-weduwen Tatiana Wielandt (27) en Bouchra Abouallal (26) die gisteren vanuit Turkije naar ons land zijn gevlogen, zijn vandaag voor de Antwerpse jeugdrechter verschenen.

De rechter heeft "gepaste jeugdbeschermingsmaatregelen bevolen", maar noch het parket, noch hun advocaat wil daar dieper op ingaan. "Ze hebben het recht om vergeten te worden", herhaalt hun advocaat Walter Damen.

De moeders verblijven nog in een gevangenis in Turkije, samen met hun twee jongste kinderen. Hun vier oudste kinderen van 5, 5, 7 en 8 jaar oud verbleven al geruime tijd in een Turkse jeugdinstelling. Via de Belgische ambassade hebben ze de nodige reisdocumenten gekregen voor hun terugvlucht naar België.

“Vergeten”

Na hun aankomst gisteren op Brussels Airport werden de vier onder politiebegeleiding naar een ziekenhuis in Antwerpen gebracht voor een medische check-up. Vandaag zijn ze voor de jeugdrechter verschenen.

Of de kinderen nu door familie mogen worden opgevangen, is niet bekend. "Ik kan alleen maar zeggen dat er een lang gesprek heeft plaatsgevonden waarbij alle elementen aan bod zijn gekomen", zegt Damen.

"De jeugdrechter heeft na afloop een aantal maatregelen genomen waar alle partijen zich kunnen achter scharen." 
De advocaat hoopt naar eigen zeggen dat de kinderen nu "vergeten" kunnen worden en ze een normale jeugd kunnen beleven.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • monique hermans

    Ja zal wel, afwachten maar tijd brengt raad.

  • gilberte Vergaelen

    En die "normale jeugd" zal weer in onze strot worden geduwd en door de belastingbetaler worden verheffend. Misschien droppen bij Bart Somers

Lees meer