Thomas Geuens

Voel je beter in je vel en blijf leren

Een van de nieuwste woorden is ‘me-time’. Hiermee wordt de tijd bedoeld die we aan onszelf besteden, om ons beter in ons vel te voelen. Bij me-time denken we spontaan aan yogalessen, tai chi, fitness of een bezoek aan een wellnesscentrum. En voor de liefhebbers aan een namiddagje shoppen. Maar waarom niet eens echt iets bijleren?

De 300.000 Vlamingen die elk jaar een cursus volgen in een centrum voor volwassenenonderwijs hebben het allang begrepen: op leren staat geen leeftijd. Zij maken de leuze van de Indiase staatsman Gandhi waar: leren alsof je onsterfelijk bent.

Niks dan voordelen

Onderzoek toont aan dat leren – blijven leren – de mens gelukkiger maakt. Het is een tegengif voor de kwalen van vandaag: burn-out, bore-out, depressie, stress, vereenzaming. Bovendien houdt het je brein soepel en alert. Er zijn sterke vermoedens dat het de veroudering van onze hersenen tegenhoudt. In een centrum voor volwassenenonderwijs leer je in groep, samen met andere mensen die dezelfde interesse delen met jou. Dat schept meteen een band waardoor een sociaal netwerk ontstaat en de motivatie om naar de les te gaan vergroot. In elk CVO weet men dat hoe beter de samenhang in een groep is, hoe beter de vorderingen van de cursisten en hoe lager de uitval.

Voor elk wat wils

LBC volwassenenonderwijs biedt al meer dan 120 jaar opleidingen en cursussen voor volwassenen vanaf 16 jaar aan. Je kan er je creativiteit aanscherpen in cursussen naaien, breien of zelfs kantklossen. Maar je kan er ook je talenknobbel verder ontwikkelen in een van de talloze taalopleidingen. Wie het fijne wil weten van zijn computer of hoe je een video of semi-professionele website in elkaar blikt, vindt er zijn gading. Of misschien wil je gewoon alles uit je smartphone, tablet, iPad of iPhone halen? Iedereen vanaf 16 jaar is welkom bij LBC Volwassenenonderwijs, ongeacht je voorkennis of ervaring. De aangename en gemoedelijke omgeving maakt dat elk jaar enkele duizenden cursisten hun weg vinden naar het oudste CVO van het land. Zij maken er een punt van om het nuttige aan het aangename te koppelen dankzij hun professionele aanpak en groot hart voor de cursisten. Wil jij ook gelukkiger, blijer en gezonder leven? Neem een duik in het cursusaanbod, want leren doe je niet alleen: www.lbconderwijs.be

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer