Het slachtoffer kwam onder de wagen terecht van de bestuurder, die daarop wegvluchtte.
Marc De Roeck Het slachtoffer kwam onder de wagen terecht van de bestuurder, die daarop wegvluchtte.

Vrouw van slachtoffer zware verkeersagressie: “Die chauffeur wilde mijn man bewust doodrijden”

Noredin M. (36) die afgelopen vrijdag ernstig gewond raakte bij een extreem geval van verkeersagressie, ligt nog steeds op intensieve zorgen. Vooral zijn borst, ribben en longen zijn zwaar geraakt. Aan zijn hoofd heeft hij vijf hechtingen.  Zijn echtgenote Jasmina A. weet zeker dat de andere chauffeur T.V. (24) uit Kontich haar man wilde doden. “Hij had ons op de Singel al toegesnauwd dat wij best naar ons land terugkeren”, zegt Jasmina.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Bij de familie M. in Berchem probeert iedereen zo goed mogelijk voor Jasmina en haar drie kleine kinderen te zorgen. Zij is  zwanger van een vierde.   Met tranen in haar ogen vertelt ze dat haar man altijd bezig is met mensen in veiligheid te brengen. Hij is van nature een heel rustige man. 

Jasmina: “Vraag het gerust aan zijn baas. Mijn man werkt als bewakingsagent in twee Antwerpse ziekenhuizen. De hele dag zorgt hij voor de veiligheid van de patiënten, de bezoekers en het medisch personeel.  HIj is niet bezig met stoerdoenerij achter het stuur. Wij zijn een jong gezin met kleine kindjes. We zitten volop in de pampers.”

Vrijdag waren Jasmina en Noredin onderweg naar de school van hun kinderen. Op de Singel kwam het tot een eerste incident met de 24-jarige jongeman uit Kontich. 

Jasmina: “Hij kwam van rechts met grote snelheid aangereden en gooide zich dan net voor Noredin naar links. Onze auto vloog bijna in de berm. Zo rits je toch niet. Je wacht toch tot de andere  chauffeur je de kans geeft in te voegen. We reden verder. Noredin vroeg  door het open raam aan de man om wat kalmer aan te doen. De man begon dan te schelden: ‘Keer terug naar uw land.”  Als jullie toch blijven, is het ook goed. Dan raken onze appartementen nog gekuist.”

Deze persoon heeft mijn echtgenoot bewust van het leven willen beroven. Want hij wou ons niet in dit land

Jasmina

Bij de afslag naar de Grote Steenweg  deed de man precies hetzelfde. Opnieuw sneed hij de bocht af. Noredin moest hard  remmen om een botsing te vermijden. 

Zwanger

Jasmina: “Bij dat remmen spande de veiligheidsgordel zich hard rond mijn buik. Ik gilde even van de pijn.  Ik ben drie maanden zwanger. Noredin was kwaad dat die agressieve chauffeur mij en mijn baby in gevaar bracht. Daarom stapte hij aan het volgende verkeerslicht uit om verhaal te halen.  Ik stapte mee uit. De man wilde zijn raam niet opendoen. Een andere chauffeur die alles had zien gebeuren, riep dat zij de politie al gebeld had. 

Ik maande mijn man aan om terug te keren naar de auto. Ik was al weer ingestapt toen het licht op groen sprong. Ook mijn man keerde terug om verder te rijden. Net op dat moment gaf die chauffeur volle gas en reed mijn man vanop korte afstand omver.  Het portier werd  door de zware klap helemaal losgerukt  terwijl mijn echtgenoot ertussen zat. Zo zag ik hem een paar meter vooruitvliegen . De dader stopte door de klap. Dan reed hij nog een keer over Noredin heen en vluchtte dan de autosnelweg op. Mijn echtgenoot rolde onder de wielen en werd zo meegesleurd.  Er kwam bloed uit zijn hoofd. Over zijn hele bovenlichaam heeft hij brand- en schaafwonden en zwellingen.”

De dader stopte door de klap, reed dan nog een keer over hem heen en vluchtte dan de autosnelweg op

Jasmina

Enkele andere chauffeurs zetten de achtervolging in op de gevluchte V.T. uit Kontich. Zij filmden hem ook onderweg. 

Jasmina  stond doodsangsten uit toen haar man op straat de eerste zorgen kreeg toegediend. Even dacht zij Noredin het niet zou overleven toen de ambulanciers witte doeken bovenhaalden. 

“Op een gegeven moment zag ik de ambulanciers vanuit de auto twee doeken omhoog trekken en ik dacht dat ze die over hem heen gingen leggen. Ik stortte bijna in elkaar en dacht: “Nee daar gaat hij, ik ben hem kwijt.” Toen ik ernaartoe ging zag ik dat ze die doeken omhoog hielden om foto’s en beelden te vermijden. De beelden blijven zich afspelen in mijn hoofd. Keer op keer. Slapeloze nachten, nachtmerries... Ik voel me leeg en helemaal verlamd.”

Volgens Jasmina wist de andere chauffeur heel goed waarmee hij bezig was. “Deze man wilde mijn echtgenoot opzettelijk dood rijden.  Dit is niet zomaar een geval van verkeersagressie. Hij had duidelijk een racistisch motief. Hij wilde ons niet in zijn land en daarom heeft hij mijn man aangereden.  Waartoe dient al die haat? Hoe moet het nu verder met ons mooie gezinnetje waarop Noredin zo fier was? Hij deed niets liever dan mij te helpen met de kindjes.”

Verdachte meldt zich bij politie

De 24-jarige bestuurder uit Kontich reed na het voorval in paniek weg, maar werd achterna gezeten door enkele andere chauffeurs die de aanrijding hadden zien gebeuren. Die filmden hem ook. Uiteindelijk durfde hij niet meer terug te keren en reed hij naar huis. Daar bood hij zich vrijdagavond aan bij de politie van Kontich. Hij was niet onder invloed van drank of drugs.

Volgens de entourage van de 24-jarige T.V. is de man weggevlucht omdat hij bang was. Hij beweert dat hij zich bedreigd voelde en daarom wilde wegrijden. Hij had niet de bedoeling om de andere chauffeur aan te rijden. Dat er racistische verwijten zouden zijn geroepen net voordien, ontkent de man. 

Echtgenote Jasmina blijft bij haar verhaal. “Er zijn verschillende chauffeurs die de agressieve chauffeur al op de Singel in de gaten hadden gekregen. Er zijn ook camerabeelden en van de aanrijding zelf zijn er ook veel getuigen. Die bevestigen allemaal het verloop van de feiten zoals ik het nu verteld heb." 

92 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Laila Oc

    Zo kwaad dat ik kan worden van de reacties! Hallooo het incident is gefilmd! Dus er om liegen heeft geen zin. alles staat op camera! Er is niets maar dan ook niets dat dit kan goed spreken!! Dit is poging tot moord, en wat verkeersovertredingen!! Ik zit constant te vloeken in de auto als er zo een gek passeert. Allochtonen en autochtonen, maakt niet uit welke kleur ze dragen! Gaan we elkaar nu allemaal aanrijden? Kinderen en zwangere vrouw werden in gvaar gebracht... ik bedoel, HALLOO????

  • Bob VERSCHUEREN

    Een goede raad : zolang er geen brokken zijn gemaakt, blijf in uw auto zitten, tel tot 10 en rij dan door ! Het is het allemaal niet waard.

Lees meer