2 Geen probleem als je nog wat te jong bent om zelf te schaatsen: daar bestaan oplossingen voor.
Leila Hesna. Geen probleem als je nog wat te jong bent om zelf te schaatsen: daar bestaan oplossingen voor.

Winterdorp Club Cabane op Sint-Anneke: schaatsen tot en met krokusvakantie

Schaatsen, spelen en lekker eten met zicht op de Antwerpse kathedraal: het kan de héle winter lang op Linkeroever, tot 1 maart. Club Cabane Winter Edition heeft er op Sint-Anneke een geslaagd openingsweekend op zitten met tweeduizend bezoekers. Nieuw is een fonduechalet.

Dé hoofdattractie blijft uiteraard de 250 vierkante meter grote ijspiste, met een capaciteit van 100 schaatsers. Daarnaast hield uitbater Wim Van der Borght ook rekening met de feedback van de eerste editie vorig jaar. “We hebben de hele site van Club Cabane en Strantwerpen overdekt, zelfs de speeltuin. Op een testavond regende het, maar niemand heeft wat gemerkt van het slechte weer. En als het droog is, zoals dit weekend, kun je de tent helemaal openschuiven. Je zou ons semi-indoor en semi-outdoor kunnen noemen.”

Fondue

De catering bewandelt ook nieuwe wegen. Een pop-uprestaurant in het paviljoen van Strantwerpen tovert hartige kaas-, vlees- en visfonduegerechten op tafel. De fonduechalet is open op vrijdag, zaterdag en zondag, vanaf 17 uur.

Wie geen zin zou hebben in fondue, kan na een rondje schaatsen ook kiezen voor stoverij, een tartiflette (voor de grote eters: aardappelen, kaas, spekjes en uien) of een braadworst.

Het jonge volkje kan zich uitleven in de overdekte speeltuin met klimrek, trampoline en schommels.

Waterbus

Er is parkeergelegenheid, maar de Waterbus is natuurlijk wel een handig alternatief. Die legt vlakbij het winterdorp aan.

Openingsuren: dagelijks van 10-22 uur tijdens de kerst- en krokusvakantie. Op de overige dagen (schooljaar) enkel op vrijdag-zaterdag-zondag van 10-22 uur.

2 Een hartige warme hap: ook dat kan in het winterdorp. Nieuw is een fonduechalet.
Leila Hesna. Een hartige warme hap: ook dat kan in het winterdorp. Nieuw is een fonduechalet.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer