De jonge tapir.
Jens Schuurman De jonge tapir.

Wordt het Utari of Umai? Kies mee de naam van pasgeboren babytapir

Nu het geslacht van de jongste telg van de Antwerpse Zoo, een Maleise tapir, bekend is, kunnen de Facebookvolgers van de dierentuin stemmen op de naam van het jong. Ze hebben de keuze uit Utari en Umai.

Dat het een meisje is geworden, kon je gisteren al lezen. En nu het geslacht bekend is, is het tijd om het kind een naam te geven. De verzorgers van de Antwerpse Zoo beslisten over de shortlist, de definitieve keuze is aan de fans. Utari betekent ‘goedaardig persoon’, Umai dan weer 'godin’. Stemmen kan op de Facebookpagina van de Antwerpse Zoo tot en met zondag 25 augustus.

Het tapirkalfje werd na een zwangerschap van dertien maanden geboren in de nacht van vrijdag op zaterdag. Voor vader Baku is het zijn eerste jong.

De Maleise of Indische tapir is de grootste tapirsoort en heeft Aziatische roots. De dieren communiceren door op verschillende manieren naar elkaar te fluiten. Tapirs zorgen op hun eigen manier voor het groen in het regenwoud. Bij het eten van vruchten verteren ze niet alle zaden even goed. Die halfverteerde zaden komen er langs natuurlijke weg weer uit, waardoor ze op die plaats ontkiemen en een nieuwe plant vormen. De dieren vertoeven vaak bij waterplassen waar ze baden en waarin ze ook vluchten bij gevaar.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer