Yasmine Kherbache (midden), met vlnr gemeenteraadslid Hicham El Mzairh en de drie schepenen Karim Bachar, Jinnih Beels en Tom Meeuws.
PhT Yasmine Kherbache (midden), met vlnr gemeenteraadslid Hicham El Mzairh en de drie schepenen Karim Bachar, Jinnih Beels en Tom Meeuws.

Yasmine Kherbache zet punt achter politieke carrière: “Zorg goed voor de stad en haar bewoners”

Het slotwoord in de Antwerpse gemeenteraad maandag was voor Yasmine Kherbache (sp.a). Haar politieke carrière zit erop, nu ze rechter wordt bij het Grondwettelijk Hof. Van haar fractie kreeg ze bloemen, burgemeester Bart De Wever (N-VA) verraste haar met een doos Antwerpse Handjes. “Ik wens jullie alle goeds toe. En zorg vooral goed voor de stad en haar bewoners”, zo gaf ze haar collega-raadsleden mee.

Kherbache zetelde bijna zeven jaar in de gemeenteraad. Het grootste deel daarvan bracht ze in de oppositie door. Toen sp.a eind 2018 toetrad tot de meerderheid met N-VA en Open Vld, werd ze geen schepen, maar fractieleidster. Die rol had ze al eens opgenomen van 2013 tot 2015. Kherbache ging in mei voluit voor een zitje in het federaal parlement.

Ze bedankte niet enkel haar collega’s. Ook het stadspersoneel kreeg lof toegezwaaid voor hun ‘toewijding en geduld’.

Kherbache is op haar 47ste de jongste rechter ooit bij het Grondwettelijk Hof. Ze is ook de eerste met een migratieachtergrond, maar deed deze maand afstand van haar tweede, Algerijnse nationaliteit.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer