4 De laatste beelden werden gemaakt door een bewakingscamera in een zijstraat van de Slachthuislaan.
rv De laatste beelden werden gemaakt door een bewakingscamera in een zijstraat van de Slachthuislaan.

Zoekactie naar vermiste Ben Vanleene stopgezet, nieuwe beelden opgedoken

Ben Vanleene (28) is na een hele dag zoeken in en rond het Lobroekdok aan het Sportpaleis niet gevonden. De Antwerp-supporter verdween zondagavond. Er zijn wel nieuwe camerabeelden opgedoken waar Ben op te zien is terwijl hij over de Slachthuislaan loopt. In die buurt valt ook zijn gsm-signaal uit.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De hele dag waren politie en civiele bescherming in de weer rond het Lobroekdok achter het Sportpaleis. De 28-jarige Ben Vanleene was daar gezien toen hij het premetrostation van Schijnpoort verliet. De speurders kamden de verlaten gebouwen van de slachterij en de donkere plekken onder het viaduct naast het Sportpaleis uit. 

De civiele bescherming speurde de hele dag met een sonarboot het Lobroekdok af. Rond 15 uur was het dok helemaal doorzocht, zonder resultaat.

Vanaf ‘s morgens gingen vrienden, familie en werkmakkers rond in de ruime omgeving van het Schijnpoort. In de wijk Dam, Park Spoor Oost tot aan Park Spoor Noord werden affiches en pamfletten opgehangen. 

“Ben was sinds twee jaar product engineer bij Keppel Seghers in Klein-Willebroek. Vanmorgen heeft de zaakvoerder ons gevraagd om naar Antwerpen te komen om te helpen zoeken. Dat is het minste wat wij voor de familie van Ben kunnen doen”, zegt een collega. 

Nieuwe beelden

De zoektocht leverde wel nieuwe informatie op die bevestigde dat Ben zondagavond rond 18.30 uur wel degelijk heeft rondgewandeld in de buurt van het Lobroekdok. Nieuwe beelden van een bewakingscamera in de buurt van de Slachthuislaan/Samberstraat laten Ben zien terwijl hij komt aangewandeld. Dan maakt hij rechtsomkeer en wandelt vermoedelijk over de Slachthuislaan terug richting van Schijnpoort.

Dat is een vermoeden want over die weg terug naar Schijnpoort zijn er geen beelden meer. Het signaal van zijn gsm wordt er wel opgevangen maar nog voor 19.30 uur valt dat gsm-signaal uit. 

Vandaar dat politie en civiele bescherming de omgeving van het Slachthuislaan met het Lobroekdok ernaast, zo grondig doorzochten. Twee nieuwe rioleringskanalen die in het verlengde van het Lobroekdok liggen, werden nog niet doorzocht. Het is niet duidelijk hoe die kanalen technisch zijn aangesloten op het Lobroekdok waardoor duiken in die kanalen te gevaarlijk is. Mogelijk komen die rioleringskanalen de volgende dagen nog aan bod. 

De Lijn

Zondag was er verwarring over de plaats waar Ben Vanleene voor het laatst was gezien. Aanvankelijk ging de politie ervan uit dat hij in premetrostation Meir was afgestapt omdat hij daar woont.  

De bewakingsbeelden van het premetrostation konden maandag echter niet bekeken worden. De Lijn ontkent echter ten stelligste dat er geen veiligheidsverantwoordelijke beschikbaar was op deze feestdag. 

Woordvoerster Inge Debruyne van De Lijn: “De verantwoordelijke bij De Lijn werd maandag gecontacteerd en had er allerminst problemen mee om zich op de feestdag te verplaatsen naar Antwerpen om de beelden de dag zelf nog uit te lezen. Hij werd evenwel opnieuw gecontacteerd met de boodschap dat de beelden de volgende dag mochten uitgelezen worden.” 

4 De vermiste Ben Vanleene is 1m82, normaal gebouwd met lichtbruin haar. Hij droeg op dat moment een donkerkakigroene jas met kap, een licht rode (bordeaux) hoodie, een rood-witte sjaal van Antwerp, donkere jeansbroek en bruine leren schoenen.
RV De vermiste Ben Vanleene is 1m82, normaal gebouwd met lichtbruin haar. Hij droeg op dat moment een donkerkakigroene jas met kap, een licht rode (bordeaux) hoodie, een rood-witte sjaal van Antwerp, donkere jeansbroek en bruine leren schoenen.

Heeft u Ben nog gezien of weet u waar hij zich bevindt, gelieve contact op te nemen op het gratis nummer 0800 30 300.

4 Vrienden en familie van Ben Vanleene hingen affiches op en deelden pamfletten uit in en rond het premetrostation Schijnpoort.
Patrick Lefelon Vrienden en familie van Ben Vanleene hingen affiches op en deelden pamfletten uit in en rond het premetrostation Schijnpoort.
4 De politie zoekt in de buurt van het Lobroekdok.
Patrick Lefelon De politie zoekt in de buurt van het Lobroekdok.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Philomena Vanderweyen

    Heel veel sterkte voor de ouders.

Lees meer