3 ZOO Antwerpen verwelkomt twee witte neushoorns, Timbo (3) en Amiri (3).
ZOO Antwerpen ZOO Antwerpen verwelkomt twee witte neushoorns, Timbo (3) en Amiri (3).

ZOO Antwerpen verwelkomt twee jonge witte neushoorns

Voor het eerst in decennia verwelkomt ZOO Antwerpen twee witte neushoorns. De twee mannetjes, Timbo (3) en Amiri (3), namen hun intrek in het historische Rundergebouw op de uitgebreide Savanne. Voor de komst van de dieren moest het Rundergebouw volledig aangepast worden.

Timbo en Amiri zijn vanaf vandaag te bewonderen in het Rundergebouw, aan de andere kant van de Egyptische tempel, waar de giraffen en zebra’s samenwonen. Momenteel maken de witte neushoorns kennis met elkaar in hun nieuwe, ruime buitenperk. In de toekomst zullen ook antilopen en kleine zwijnen de dieren vergezellen. Zo vormen ze een gemengde Savanne, net als in de natuur.

“De giraffen blijven op hun gedeelte waar ze genieten van een nieuwe waterpoel. De zebra’s kunnen vlot de Savanne op en er de nieuwe indrukwekkende bewoners ontdekken”, legt coördinator Jan Dams uit.

Zen-momenten

De komst van neushoorns Timbo uit het Franse Amneville en Amiri uit het Duitse Münster brengt een aantal vernieuwingen met zich mee. Op het nieuwe gedeelte van de Savanne zijn een modderbad en zandbaden voorzien. Maar ook voor de antilopen en zebra’s zijn er plekjes voor zen-momenten gecreëerd waar de neushoorns niet kunnen komen. De openingen tussen de rotsen zijn er namelijk smaller dan de dieren breed zijn. Zij zijn tenslotte de tweede zwaarste landdieren op aarde.

3 ZOO Antwerpen verwelkomt twee witte neushoorns.
ZOO Antwerpen ZOO Antwerpen verwelkomt twee witte neushoorns.

Kweekprogramma

ZOO Antwerpen neemt met deze nieuwe bewoners deel aan het internationale kweekprogramma om de toekomst van de witte neushoorn te garanderen. “Beide dieren zijn jonge mannetjes, die tot wel 3.600 kilogram kunnen wegen en een voorste hoorn van wel 60 centimeter lang kunnen krijgen. Zij verlaten hun moeder rond de leeftijd van drie jaar. In de natuur vormen zij dan samen een tijdelijke groep met dieren van dezelfde leeftijd. Later kunnen zij er zelf op uit trekken om elders kweekman te worden,” legt coördinator Jan Dams uit.

3 Dankzij de nieuwe glazen wanden kunnen grote en kleine bezoekers de grijze zwaargewichten dichter dan ooit bewonderen.
BELGA Dankzij de nieuwe glazen wanden kunnen grote en kleine bezoekers de grijze zwaargewichten dichter dan ooit bewonderen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer