7 Ongeveer driehonderd personen moesten geëvacueerd worden bij Gunvor Petroleum.
Marc De Roeck Ongeveer driehonderd personen moesten geëvacueerd worden bij Gunvor Petroleum.

Zware brand in petroleumbedrijf Antwerpse haven: 300 personen geëvacueerd

Bij Gunvor Petroleum in de Antwerpse haven zijn een driehonderdtal personen geëvacueerd door een zware industriebrand. De bedrijfsbrandweer en brandweer Antwerpen zijn druk in de weer om de situatie onder controle te krijgen. Er vielen geen gewonden.

“We kunnen bevestigen dat er een brand woedt in een dieseltank in het bedrijf op de Scheldelaan”, zegt Jasmien O van Brandweer Zone Antwerpen. “Onze eigen diensten en de brandweer van het bedrijf zelf zijn druk in de weer met het beschuimen van de brand. De operationele coördinatie is afgekondigd.”

Ongeveer driehonderd personen moesten geëvacueerd worden. Er vielen geen gewonden. De hinder blijft beperkt binnen het bedrijf.

Gunvor Petroleum Antwerpen (GPA) is een middelgrote raffinaderij volgens Europese normen wat betreft aardoliecapaciteit en raffinagecomplexiteit. Het bedrijf maakt deel uit van de Zwitsers-Cypriotische Gunvor Group.

7 De zwarte rookpluim was van over heel het havengebied te zien.
Marc De Roeck De zwarte rookpluim was van over heel het havengebied te zien.
7
Marc De Roeck
7
Marc De Roeck
7
Marc De Roeck
7
Marc De Roeck
7
Marc De Roeck

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gerrit Mangé

    Vraag mij af of de schepen van onze Antwerpse haven al eens hebben nagedacht hoe ze een volledige evacuatie van de Scheldelaan gaan regelen vermits ze overal maar 1 rijvak hebben overgelaten ,zowel aan de Siberiabrug als langs de Noordlandbrug, de 2 enige uitgangen als je het hoge noorden niet meerekent. Dan zijn ze 24 uur later nog bezig.

  • Ronny Van de Wal

    Het bedrijf heeft zijn roots in Rusland en is ook actief in Dubai,(en in een honderdtal andere landen).Zoek het maar op.En Marie Vandam heeft gelijk.Overal in Europa ineens branden in de petro business.

Lees meer