Amper twee maanden na de dodelijke stofexplosie rukte de brandweer opnieuw naar Pouleyn uit. De ontplofte silo is ondertussen al half afgebroken.
LSI Amper twee maanden na de dodelijke stofexplosie rukte de brandweer opnieuw naar Pouleyn uit. De ontplofte silo is ondertussen al half afgebroken.

Opnieuw brand bij Pouleyn, waar twee maanden geleden silo vernield raakte

Voorzichtigheid troef, vrijdagochtend bij de brandweer van de zone Fluvia. Net als twee maanden geleden had rond 6 uur houtafval vuur gevat bij ramen- en deurenfabrikant Pouleyn langs de Nijverheidslaan in Vichte (Anzegem). 

Niet in een silo zoals de vorige keer, maar in een container. Die stond er om het houtafval op te vangen, nadat eerder in januari de silo waar het houtafval bewaard werd, afbrandde. De brandweer van de zone Fluvia rukte vanochtend in groten getale uit, maar kon weinig doen. In de loop van de voormiddag zou bekeken worden hoe de container met houtafval, waarin vuur zit, op een veilige manier leeggemaakt kan worden. Op 25 januari januari ontplofte er nog een silo in het bedrijf, toen 4 werknemers van een ruimdienst de silo wilden leegmaken. Ondertussen is de ontplofte silo al voor de helft met de grond gelijk gemaakt. Bij de explosie vielen toen drie zwaargewonden en één dode: een 24-jarige werknemer uit Vichte.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer