De woning in Vichte.
RV De woning in Vichte.

Woning voor opvang asielzoekers van sociaal huis bekogeld met appelen en tomaten

In Vichte (Anzegem) is afgelopen weekend een woning van het Sociaal Huis waar asielzoekers opgevangen worden met appelen en tomaten bekogeld. Gemeenteraadslid Jeremie Vaneeckhout (Inzet) plaatste een video op zijn Facebookpagina en veroordeelt dergelijke praktijken.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In de woningen in de Lieven Bauwensstraat in Vichte wonen asielzoekers die wachten op een uitspraak over hun asielaanvraag. De beelden tonen de stukjes appel en tomaat aan de gevel van een noodwoning. “Je kan het eens of niet eens zijn met het beleid rond migratie”, reageert Jeremie Vaneeckhout. “Spreek daar politici over aan. Ik maak als parlementslid zelf graag uren vrij om hierover normaal in gesprek te gaan. Hoe hard we ook van mening kunnen verschillen. Als je problemen hebt, contacteer het Sociaal Huis, de gemeente, de politie. Dat is gezond verstand. Maar dit doe je niet, nooit. Zo ken ik onze dorpen niet. Voor een dergelijk racistisch vandalisme is geen plaats. We zijn mensen. Allemaal.” Ook burgemeester Gino Devogelaere (Samen Eén) veroordeelt de praktijken. “Jammer dat zoiets gebeurt”, aldus de burgervader. “Via het OCMW is er een klacht ingediend bij de politie voor de beschadiging van een gebouw. De politie voert een onderzoek. Iedereen heeft zijn rechten en moet gerespecteerd worden.”

31 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • carine debosscher

    Alexi kan al een woordje nederlands namelijk crapuul, daar moeten wij voor betalen om ons te laten uitschelden. O dierbaar België.

  • Alexi Sikova

    het vlaamse crapuul toont zich weer aan zijn mooiste kant

Lees meer