Bezoeker Dreambeats rijdt andere festivalganger aan

Een automobilist uit Ardooie riskeert een rijverbod en een boete, omdat hij in Kortemark onder invloed van alcohol en cannabis een voetganger heeft aangereden. Beiden hadden er net een bezoek aan het dancefestival Dreambeats op zitten.

Ardooienaar M. was op 24 juni vorig jaar op de terugweg naar huis en reed naar eigen zeggen met 20 kilometer per uur in de Nieuwstraat.


Daar wandelden ook K.V. (32) uit Brielen en twee vrienden, die eveneens van Dreambeats kwamen. Doordat een auto op het voetpad geparkeerd stond, zouden ze op de rijweg gestapt hebben. Daar werd K.V. opgeschept door de auto van M. K.V. belandde bijna een maand in coma, liep ook verscheidene breuken op, maar herstelde vrij goed. M. werd gedagvaard voor het ongeval en bleek onder invloed te zijn van alcohol en cannabis. "Maar aan het ongeval zelf kan ik niets doen", zei M.


"Het is zijn schuld. Hij waggelde en liep opeens de rijweg op, ik werd totaal verrast. Zeker omdat hij en zijn vrienden nooit naar het verkeer keken vooraleer ze uitweken. Hij was zelf zwaar dronken." De advocaat van K.V. weerlegde die stelling. "Er zijn verscheidene getuigen verhoord en niemand heeft verklaard dat K. plots uitweek", sprak advocaat Thomas Bailleul. "Hij kan dus niks doen aan het ongeval." Ook de politierechter kwam tussenbeide. "De pot verwijt de ketel. Om 5.30 uur 's ochtends, en beiden komende van dat festival dat al een reputatie heeft, zullen jullie beiden wel onder invloed geweest zijn." M. riskeert een rijverbod en een boete voor het rijden onder invloed, maar wil de vrijspraak voor het ongeval. Omdat K.V. een zwakke weggebruiker was, vergoedt zijn verzekeraar sowieso de schade. Vonnis op 6 maart. (JHM)

Lees meer