Regionaal directeur Bart van Nyverseel en directeur Kathleen Moyaert.
Joke Couvreur Regionaal directeur Bart van Nyverseel en directeur Kathleen Moyaert.

Oud worden in stijl kan in Roobeekpark

RUSTHUIS BESCHIKT OVER WELLNESS EN ZWEMBAD

Leven als God in Frankrijk op je oude dag: het kan in Ardooie. Roobeekpark, het complex in de Eeckhoutstraat met een woonzorgcentrum, assistentiewoningen en flats levensloopbestendig leven, biedt een haast ongeziene luxe. Het rusthuis beschikt over een zwembad en wellnessruimte. Twijfelaars kunnen de flats ook testen door er even op proef te komen wonen.

Roobeekpark, het totaalproject dat de voorbije jaren verrees op de site van houtbewerkingsbedrijf De Mûelenaere, is net volledig afgewerkt. Het bestaat uit drie onderdelen: een woonzorgcentrum met 56 kamers en 72 assistentiewoningen die samen in één bouwblok, residentie Hardoy, zijn ondergebracht en 39 flats levensloopbestendig leven, verdeeld over drie residenties.

Op proef

Het project kent een goeie start. "Het woonzorgcentrum telt 16 kamers met verhoogd toezicht voor dementerenden. 15 ervan zijn al bewoond. Dat geldt ook voor 21 van de overige 40 kamers", weet directeur Kathleen Moyaert. "De flats levensloopbestendig wonen, waar je dankzij alle aangeboden diensten kan blijven tot de laatste dag uitgezonderd als je een gevaar vormt voor jezelf of de omgeving door bijvoorbeeld dementie, zijn net op de markt en kunnen zowel gekocht als gehuurd worden. Ook zijn er al tien van de 72 assistentieflats bewoond." Die flats kan je uittesten. "We ervaren dat er een drempel is om de stap naar een assistentiewoning te zetten. Daarom bieden we de kans om hier op proef te komen wonen, bijvoorbeeld één of twee maanden. Je hoeft enkel je eigen kledij mee te brengen, wij stellen een gemeubelde assistentieflat ter beschikking."

Sterrenchef

Wie kiest voor Roobeekpark, kiest voor ouder worden in luxe. Het woonzorgcentrum is onder meer uitgerust met een eigen zwembad, snoezelruimte, wellness, bijzonder ruime kamers en maaltijden in samenspraak met sterrenchef Yves Mattagne. Bij de assistentieflats, voor één of twee personen, hoort een restaurant waar de maaltijden geserveerd worden onder zilveren dekschalen en waar je kan brunchen met je familie. In de flats levensloopbestendig wonen kan je een beroep doen op alle diensten en zorg van het woonzorgcentrum. Dat heeft natuurlijk een navenant prijskaartje. Uit een studie van Vives blijkt dat de gemiddelde West-Vlaamse dagprijs van een eenpersoonsrusthuiskamer 53 euro is. In residentie Hardoy start de prijs aan 69 euro, zorg en maaltijden inclusief. Voor een assistentieflat betaal je in de kustprovincie gemiddeld 26 euro per dag voor een eenkamerflat, maar in die prijs zitten enkel de absolute basisvoorzieningen inbegrepen zoals huur, verzekeringen de permanentie. In residentie Hardoy betaal je minimaal 55 euro.


De flats levensloopbestendig leven kan je tot slot kopen vanaf 280.000 euro of huren vanaf 750 euro. Residentie Hardoy houdt een feestelijke opening op 29 november met rondleidingen vanaf 14 uur en om 15 uur treedt Laura Lynn op. De toegang is gratis. Inschrijven noodzakelijk via 051/59.18.00 of hardoy@orpea.net.

Lees meer