2 Heidi R.
Jef Van Nooten Heidi R.

“Heidi zat nog vol toekomstplannen”: moordslachtoffer stond op punt om weer naar eigen stekje te verhuizen

Enkele tientallen mensen hebben woensdagmiddag afscheid genomen van Heidi R. (49). De uitvaartplechtigheid werd vooral bijgewoond door haar collega’s van de beschutte werkplaats Amival. “Heidi zag haar toekomst positief. Ze was volop aan het verhuizen om in Arendonk weer haar eigen stekje te maken”, klonk het.

In crematorium Pontes in Turnhout heeft woensdag op de middag de uitvaartplechtigheid voor Heidi R. plaatsgevonden. De 49-jarige vrouw uit de Korte Veldstraat in Turnhout overleed op 29 april nadat ze in het kanaal Dessel-Schoten was beland. In haar hals werden nadien wurgsporen aangetroffen. Zus Inge R. zit sinds begin mei achter de tralies op verdenking van moord op Heidi. De uitvaartplechtigheid werd behalve door haar vader ook bijgewoond door de vriendin van Inge. 

Vlieger

Zij woonde samen met haar dochtertje in dezelfde woning als Inge en Heidi. Tijdens de plechtigheid werd aangehaald hoe goed het dochtertje en Heidi overeen kwamen. Hoe vaak ze samen speelden. Het meisje had een vlieger gemaakt die door haar moeder bij de asurne werd gelegd. “Met z’n vieren hadden jullie het goed. Het was vaak heel gezellig”, richtte iemand zich tot de vriendin van Inge. 

“Behalve dan de ongerustheid die er wel eens was. Want Heidi trok wel eens graag naar de winkels. Snuisterend verloor ze dan de tijd uit het oog en werden jullie ongerust. Ze kwam dan met een brede glimlach terug thuis, zonder te beseffen dat jullie ongerust waren. Soms waren er wel eens discussies, maar die zijn er overal wel eens.”

2 Tientallen mensen namen woensdagmiddag afscheid van Heidi in het crematorium in Turnhout .
Jef Van Nooten Tientallen mensen namen woensdagmiddag afscheid van Heidi in het crematorium in Turnhout .

Amival

Behalve enkele familieleden waren het vooral collega’s van Amival die de plechtigheid bij woonden. In naam van de collega’s werd een brief voor gelezen. Daaruit bleek hoe geliefd Heidi was op haar werk. “Heidi was een aangename dame in de groep. De werkleiding had haar graag. Ze klaagde nooit en kon ook veel. Ze was bijzonder behulpzaam en stond voor iedereen klaar.”

“Gaan haar missen”

Heidi was ook positief over haar toekomst. Ze wilde nog meer op locatie gaan leren. Ze wilde er echt voor gaan. Deze inzet toonde ze elke dag. Heidi deed graag een babbeltje, en af en toe moest ze er zelfs op gewezen worden. Maar zo was ze: sociaal en een echte prater. De collega’s zullen haar betrokkenheid en haar persoonlijkheid zeker missen.”

De collega’s benadrukten dat Heidi niet alleen bij Amival nog veel toekomstplannen had, maar ook op privévlak. “Heidi was druk in de weer met haar toekomst, ook buiten het werk”, klonk het. “Ze was volop aan het verhuizen en wilde in Arendonk weer haar stekje maken. Hier sprak ze vaak over. Ze keek positief vooruit.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer