De fiets van het slachtoffer werd afgeschermd met een zeil.
Jef Van Nooten De fiets van het slachtoffer werd afgeschermd met een zeil.

Fietsster (58) levensgevaarlijk gewond na dodehoekongeval

Een 58-jarige fietsster uit Arendonk is dinsdagnamiddag levensgevaarlijk gewond geraakt bij een dodehoekongeval aan Huiskens in Arendonk. De vrouw, S.L., reed rond 13.15 uur net als een vrachtwagen vanuit Retie richting Arendonk. 

Ter hoogte van het kruispunt van de Hoge Mauw wilde de vrachtwagenchauffeur rechts het industrieterrein opdraaien. Hij merkte daarbij de fietsster op het vrijliggende fietspad niet op. “Een klassiek dodehoekongeval”, vertelt een woordvoerder van de lokale politie Kempen Noord-Oost. 

Het slachtoffer kwam onder de wielen van de vrachtwagen terecht en werd enkele meters meegesleurd voordat de vrachtwagen tot stilstand kwam. De vrouw raakte levensgevaarlijk gewond, met onder meer zeer ernstige kwetsuren aan haar benen. 

Het slachtoffer kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend en is nadien overgebracht naar het UZA in Edegem. De Nederlandse vrachtwagenchauffeur, die iets kwam leveren op het industrieterrein, verkeerde in shock na het ongeval.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rudolf Jacobs

    Is zo opgelost en kost alleen maar de moeite om de fietsborden om te keren,laat fietser tegenover gesteld rijden,zo zien ze het verkeer dat naar hun toekomt, omgekeerd wanneer ze de straat over moeten zijn ze op zen minst verplicht om te kijken en eventueel te stoppen en afstappen voor fietspaden zoals in Nederland heeft dit land geen geld

Lees meer