Kristof Pieters

Fietsster (72) sterft na aanrijding op oversteekplaats in Arendonk

Een 72-jarige vrouw is in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden nadat ze dinsdagavond levensgevaarlijk gewond was geraakt bij een verkeersongeval op het kruispunt van Hertevelden met Roobeek in Arendonk. Het slachtoffer werd op haar fiets aangereden door een auto. 

Het ongeval gebeurde dinsdagavond rond 21.50 uur. De 72-jarige B.M. uit Arendonk wilde op een oversteekplaats het kruispunt van Hertevelden met Roobeek oversteken, maar een 75-jarige autobestuurder uit Mol merkte het manoeuvre van de fietsster te laat op. De fietsster werd op de oversteekplaats gegrepen door de wagen. Het slachtoffer werd met levensgevaarlijke verwondingen afgevoerd naar het Sint-Elisabethziekenhuis in Turnhout. Daar vocht ze een tijd voor haar leven, maar woensdag in de loop van de dag is de vrouw toch bezweken aan de verwondingen die ze opliep bij het ongeval.

Het parket stuurde dinsdagavond een verkeersdeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Benny Deridder

    Danny, misschien ook fietspaden afschaffen, want automobilisten denken dat dat parkeerstroken zijn !

  • Edgard Moens

    De structuur van de Belgische wegen, evenals de wegcode is één chaos met dubbelzinnigheden en twijfelgevallen.Rechts afslaan als fietsers en voetgangers oversteken is pure waanzin ! Een veldweg die uitgeeft op een doorgangsweg heeft voorrang van rechts....

Lees meer