Archieffoto van Foodstock Boulevard.
Gemeente Mol Archieffoto van Foodstock Boulevard.

Gemeente begraaft Foodstock Boulevard: geen vierde editie van foodtruck-festival

De gemeente Mol zal geen vierde editie van het evenement Foodstock Boulevard organiseren. “De hype was voorbij”, motiveert de gemeente. De dienst Toerisme gaat foodtrucks wel zoveel mogelijk integreren in andere evenementen.

Foodstock Boulevard werd in 2016 voor het eerst georganiseerd in de Adolf Reydamslaan. “Hiermee speelde de dienst toerisme in op de hype van foodtrucks. In 2016 en 2017 werd samengewerkt met een externe organisator. Omdat dit achter de schermen tot heel wat problemen leidde, besliste het gemeentebestuur om in 2018 de organisatie volledig zelf in handen te nemen”, zegt schepen voor Evenementen Hans De Groof.

Te weinig belangstelling

In september zou het evenement toe zijn aan de vierde editie, maar die komt er niet. “De belangstelling bleef in 2018 onder de verwachtingen. Deze tendens stellen we ook vast op andere foodtruckfestivals, wat ons doet vermoeden dat de hype voorbij is. We beslisten daarom om niet meer op dit evenement in te zetten met eigen mensen en financiële middelen”, vervolgt Hans De Groof. “Daarnaast kwamen er vragen van teleurgestelde foodtruckuitbaters voor een opstelling in cirkelvorm. In de Adolf Reydamslaan waar de foodtrucks lineair stonden opgesteld, konden we onmogelijk aan deze vragen voldoen. De meeste uitbaters lieten weten in dat geval niet meer te willen deelnemen.”

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Peter Van Roy

    Spijtig ... gaat niet enkel over concept maar ook over mensen samen brengen

  • Mannaerts Frederik

    De plaatselijke horeca zaken zullen wel weer moeilijk doen!

Lees meer