CEO Jan Flament en burgemeester Vera Celis dopen de muurschildering op het ziekenhuis.
Peter Vanderveken CEO Jan Flament en burgemeester Vera Celis dopen de muurschildering op het ziekenhuis.

Grafittiwerk op voorgevel van ziekenhuis officieel ‘gedoopt’

Burgemeester Vera Celis (N-VA) en Jan Flament, CEO van het AZ Sint-Dimpna Ziekenhuis, doopten dinsdagmiddag op ludieke wijze het imposante grafittiwerk van kunstenaar Bart Smeets op de voorgevel van het ziekenhuis. Met behulp van enkele brandslangen van de Geelse brandweer gaven ze het ventje op de muur een natte broek.

Het kunstwerk siert al anderhalve maand de voorgevel van het ziekenhuis en fleurt de buurt helemaal op. De directie van het ziekenhuis wenste het ventje en de maan nog officieel te laten inhuldigen in het bijzijn van burgemeester Vera Celis en besloot dat op ludieke wijze te doen. In het grafittiwerk staat het hart van Geel centraal. Het jongetje kijkt vol verwachting naar de voortdurend veranderende toekomst, waar veel zal afhangen van de wisselwerking tussen mens en technologie - vandaar de raket. Ook burgemeester Vera Celis was onder de indruk van het kunstwerk en verwoordde het poëtisch. “Precies of het ventje zich op elk moment kan omdraaien en je verrassen met een of meerdere existentiële vragen zoals: kan je van de wereld afvallen?”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer