Asielcentrum Totem in Arendonk.
Photo News Asielcentrum Totem in Arendonk.

Koppel opgepakt dat asielzoeker sloeg met houten paal

Vrouw werkt in asielcentrum waar slachtoffer verblijft

Het gerecht heeft een koppel opgepakt na feiten van zwaar geweld in het centrum van Arendonk. Een 24-jarige Syriër kreeg er enkele rake klappen met vermoedelijk een houten balk. Hij liep een hoofdwonde op. De man en de vrouw verschijnen volgende week voor de raadkamer. De vrouw én het slachtoffer kennen elkaar van het open asielcentrum Totem.

De feiten dateren van woensdagavond. Een 24-jarige Syrische vluchteling liep omstreeks 20.45 uur in paniek door het centrum van Arendonk en riep dat hij achtervolgd werd. Op De Daries stopte er plots een wagen voor de twintiger, die in het open asielcentrum van de gemeente verblijft. De passagier stapte uit de wagen en sloeg de Syriër enkele keren met een houten balk op het hoofd. Hij stapte daarna weer in en de wagen vluchtte weg. Het slachtoffer werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Hij liep een hoofdwonde op.

Getuigen

Het voorval werd woensdag opgemerkt door verschillende getuigen, waardoor de politie al snel de verdachten kon opsporen. De 54-jarige vrouw, die in open asielcentrum Totem werkt, werd woensdag opgepakt. Een dag later werd haar 47-jarige vriend uit Oud-Turnhout opgepakt. 

Poging doodslag

Ze worden beiden beticht van poging doodslag en opzettelijke slagen en verwondingen. Mogelijk zijn de feiten het gevolg van een eerdere klacht die de 54-jarige vrouw had ingediend tegen het slachtoffer. Ze had bij de politie een klacht neergelegd wegens ernstige bedreigingen. Mogelijk wilde de vriend van de vrouw het heft zelf in handen nemen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer