De Nederlander riskeert een celstraf van 6 maanden en een geldboete van 1000 euro.
Kristof Baelus De Nederlander riskeert een celstraf van 6 maanden en een geldboete van 1000 euro.

Nederlander (25) moet zich verantwoorden voor bezit van kilo cannabis

De Nederlander Mohamed F.A. (25) diende zich te verantwoorden voor het vervoeren van verdovende middelen naar België. Volgens de man was het niet zijn wagen en wist hij niet dat er drugs op de achterbank lagen.

Tijdens een controle van een personenwagen in Arendonk op 24 november 2018 namen de verbalisanten een sterke cannabisgeur waar. De bestuurder van de wagen ontkende dat hij verdovende middelen bij zich had.

Tijdens de controle vonden de verbalisanten op de achterbank een vuilniszak met meer dan één kilogram cannabis en 1.000 euro cash, in briefjes van 50 euro.

Mohamed F.A. wist hier niets van en zei dat het niet zijn wagen was, maar die van zijn neef. Er werden ook twee gsm-toestellen gevonden die nadien werden uitgelezen. In de gsm’s werd geen relevante informatie gevonden.

Tijdens het verhoor beroept de man zich op zijn zwijgrecht.  De openbare aanklager vordert een gevangenisstraf van zes maanden en een geldboete van 1000 euro. Vonnis op 25 februari.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer