2 Frank Wilrycx en Marianne Verhaert.
RV Frank Wilrycx en Marianne Verhaert.

Open Vld pleit voor kanaaltrein tussen Herentals en Laakdal voor werknemers in industrie

Open Vld’ers Marianne Verhaert en Frank Wilrycx lanceren het voorstel om op het bestaande goederenspoor langs het Albertkanaal een kanaaltrein te laten rijden tussen Herentals en Laakdal voor werknemers van de nabijgelegen bedrijven. Volgens de liberalen is dat de ideale oplossing voor de werknemers om sneller op hun werk te geraken.

Het Economisch Netwerk Albertkanaal (ENA) werd opgericht om industriële activiteiten te ontwikkelen in de zone langs het Albertkanaal tussen Antwerpen en Genk. Grote Kempense bedrijven zoals BP, Janssen Pharmaceutica of Nike zijn ideaal gelegen langs het kanaal, de E313 en een spoorweg. Volgens Open Vld is het echter voor de werknemers minder eenvoudig om op hun werk te geraken, wegens een beperkt aanbod van het openbaar vervoer en de aanhoudende files op de E313. “Het ENA is zeker en vast een succesverhaal”, zegt Marianne Verhaert, die op de tweede plaats voor de Kamer staat en die als burgemeester van Grobbendonk van dichtbij betrokken is bij het project. “Maar de bereikbaarheid voor werknemers blijft een aandachtspunt.”

“Nochtans ligt de oplossing vlak voor de deur”, vindt kamerlid en burgemeester van Merksplas Frank Wilrycx, kandidaat op de vierde plaats voor het Vlaams parlement. “Langs het Albertkanaal tussen Herentals en Laakdal ligt er een spoorlijn die momenteel enkel gebruikt wordt door goederentreinen. Als we een kanaaltrein zouden laten rijden over deze sporen, zouden we duizenden werknemers een kwaliteitsvol alternatief kunnen bieden voor de wagen, tot voor de deur van hun bedrijf.”

De liberalen stellen verder voor om het bestaande spoor met een kilometer te verlengen, zodat er kan aangesloten worden op de bestaande spoorlijn Diest-Tessenderlo.

2 De mogelijke route naar Diest.
RV De mogelijke route naar Diest.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jimmy Willems

    Loze verkiezingsbeloftes. ...

Lees meer