Illustratiebeeld.
RV Illustratiebeeld.

Opnieuw geen leerlingen betrapt tijdens drugscontrole

Voor de tweede keer op een week tijd hielden agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout een drugscontrole op een school in Geel. Bij de 106 leerlingen en leerkrachten in het Sint Dimpna College werden geen drugs of verdovende middelen gevonden.

Op zaterdag 11 mei werden 95 leerlingen van het zesde jaar secundair onderwijs van GO! Geel gecontroleerd op drugs, maar de politie vond toen niets. Afgelopen donderdag was er opnieuw een drugscontrole met behulp van drugshonden, ditmaal bij 106 leerlingen en leerkrachten van het Sint Dimpna College.

“Ook het klaslokaal, de schooltassen, jassen en de lockers werden gecontroleerd. Er werd bij niemand positief gereageerd op het bezit van drugs. De lessen konden probleemloos verder gezet worden”, zegt korpschef Dirk Van Aerschot. De politiezone zette 9 medewerkers in en kreeg bijstand van twee agenten met drugshond van de Federale Politie.

“Alle secundaire scholen van KOGEKA hebben - samen met de politie en de drugspreventiemedewerker van de stad Geel - een drugsbeleidsplan opgesteld. Dit plan omvat zowel een preventief als een repressief luik, waarin staat dat drugscontroles op school kunnen plaatsvinden. De actie in Sint Dimpna kaderde in dit plan en is niet gegroeid vanuit concrete problemen”, besluit Van Aerschot.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer