2 Slachtoffer Delicia probeert het trauma van de steekpartij te verwerken.
Peter Vanderveken Slachtoffer Delicia probeert het trauma van de steekpartij te verwerken.

Slachtoffer steekpartij: “Ineens zat ze voor me op de bus. Ze lachte me uit in het gezicht”

Drie maanden na de zware steekpartij aan het station in Mol heeft het parket het onderzoek afgerond. Intussen kan het 16-jarige slachtoffer haar hand nog altijd niet gebruiken en heeft ze de grootste moeite om het trauma te verwerken. Tot overmaat van ramp liep ze de verdachte vorige week tegen het lijf. “Laura B. lachte me uit in mijn gezicht. Ik wist niet eens dat ze op vrije voeten was”, getuigt Delicia.

De stationsomgeving in Mol werd op maandagavond 18 februari opgeschrikt door een steekpartij. Tijdens een ruzie haalde Laura B. (19) uit Oud-Turnhout een keukenmes tevoorschijn. Ze haalde er acht keer mee uit naar de 16-jarige Delicia uit Mol. Het meisje werd in haar buik, hand en armen gestoken. Ze raakte zwaargewond. Ook een vriendin van haar liep zware verwondingen op aan een hand. Bijna drie maanden na de steekpartij heeft het parket het onderzoek afgerond. Het dossier verhuist binnenkort naar de correctionele rechtbank. Of de aanvankelijke tenlastelegging van moordpoging weerhouden blijft, is nog niet duidelijk.

Contactverbod

Verdachte Laura B. werd aanvankelijk aangehouden via elektronisch toezicht, maar mocht recent haar enkelband inleveren. Ze mag als vrije vrouw haar proces afwachten. Laura moet zich alleen aan enkele voorwaarden houden. Zo mag ze niet in Mol komen en kreeg ze een contactverbod met het slachtoffer opgelegd. Ondanks dat contactverbod stond slachtoffer Delicia eerder deze maand in Geel plots oog in oog met Laura B. “We gingen op schooluitstap met de bus. Plots zag ik dat Laura een paar meter voor mij zat”, vertelt het meisje. “Dat ze op dezelfde bus zat, is wellicht toeval. Maar als je een contactverbod hebt, moet je je normaal zo snel mogelijk uit de voeten maken. In de plaats daarvan lachte ze me uit in mijn gezicht. Ik stond te trillen op mijn benen en ben dan maar zelf van de bus gestapt.”

2 Laura B. (links) en haar advocate  Romy Geysen eerder dit jaar na haar verschijning voor de raadkamer
Jef Van Nooten Laura B. (links) en haar advocate Romy Geysen eerder dit jaar na haar verschijning voor de raadkamer

Psycholoog

De onverwachte ontmoeting was voor Delicia een nieuwe klap om te verwerken. Een klap die bovenop het trauma kwam dat ze al had sinds de steekpartij. “Delicia heeft het erg moeilijk. Ze was een zelfstandige tiener, maar is nu terug een kind dat naar school gebracht en opgehaald moet worden. Ze durft niet meer alleen op straat komen. Ze is in behandeling bij een psycholoog. Hopelijk krijgt ze het op die manier verwerkt”, vertelt haar moeder Judith.

Niet alleen psychisch heeft Delicia het nog erg moeilijk. Ook op fysiek vlak zijn de gevolgen groot. “Ze is in totaal acht keer gestoken. Eén keer in haar buik, vijf keer in haar armen, één keer in haar gezicht en één keer in haar linkerhand. De peesschade die ze daarbij heeft opgelopen, is zo groot dat ze nog altijd haar hand niet kan gebruiken. Ze kan geen vuist maken en heeft geen gevoel in haar vingers”, aldus nog Judith. “Ze zou binnenkort haar stage moeten doen, maar ze twijfelt of ze dat wel kan. Omdat ze haar hand niet kan gebruiken.”

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Leopold Vanhoof

    Justitie, een lachertje maar rij geen kilometer te hard of parkeer niet op de verkeerde plaats want je boete volgt bijna onmiddellijk, zonder pardon. Want jij bent 'n gevaar voor de maatschappij.

  • Filiep Lapeire

    Uithalen met een mes en wel tot 8 keer toe, hoe is het in godsnaam toch mogelijk dat dit vrij kan rondlopen?

Lees meer