TOinC toont creaties... en zoekt jonge krachten

De vzw TOinC (Turnhoutse Opleiding in Creativiteit) heeft een openklasdag georganiseerd. De cursisten met een licht mentale beperking konden zo hun creaties tonen aan het grote publiek. TOinC is intussen op zoek naar jonge krachten.

De vzw Turnhoutse Opleiding in Creativiteit, kortweg TOinC, geeft mensen met een licht mentale beperking de kans hun creativiteit bot te vieren. Tweewekelijks verzamelen ze voor teken- en creativiteitsavonden bij ZENIT. De cursisten zijn afkomstig uit voorzieningen voor begeleid wonen en uit gezinnen van Turnhout en ruime omgeving. Onder begeleiding van vrijwilligers maken zij allerlei moois met potlood en papier, stiften, schaar, lijm, waterverf en ander knutselmateriaal. “Zelf iets maken met je handen kan veel voldoening geven. Het is mooi om te zien hoe onze kunstenaars genieten van deze creatieve avonden”, zegt TOinC-voorzitter Raymond Hoste. “Onze vereniging is inmiddels al vele jaren actief en ons bestuur wordt stilaan een dagje ouder. Daarom zijn we nu op zoek naar jongere mensen die in de nabije toekomst de fakkel van ons willen overnemen.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer