Het gerechtsgebouw in Turnhout.
Jef Van Nooten Het gerechtsgebouw in Turnhout.

Vader tegen minderjarige zoon: “Ik ga je moeder kapotmaken”

Een 57-jarige man uit Neerpelt ging uit de bocht nadat zijn partner na 18 jaar de relatie had verbroken. Enkele maanden na de breuk begon hij de vrouw en zijn eigen zoon te belagen. “Ik ga je moeder kapotmaken”, schreeuwde hij hem toe in het treinstation.

Tony W. had 18 jaar lang een relatie met een vrouw uit Mol. Ze had al twee dochters. Samen kregen ze nog een zoon. “Maar toen ze de relatie in april 2018 beëindigde is de hel losgebarsten. Het gezin werd voortdurend bedreigd door de man”, vertelt de advocate van de ex-partner. Op 22 oktober 2018 wachtte W. zijn zoon op aan het station in Lommel. “Ik ga je moeder kapotmaken”, schreeuwde hij hem toe. “Dit heeft een zeer grote impact gehad op het kind. Het gezin heeft een tijdje ondergedoken geleefd”, aldus nog de advocate.

Visum

Tony W. spoot ook nog PUR-schuim in de uitlaat van de wagen van de nieuwe vriend van zijn ex. Het parket vraagt de rechtbank om een gepaste straf op te leggen. De advocaat van Tony W. vraagt een opschorting van straf. “Hij wil naar Thailand verhuizen. Een veroordeling zou nefast kunnen zijn voor het verkrijgen van een visum” , zegt W.’s advocaat. “Hij heeft 18 jaar een goede relatie gehad met zijn gezin. Het was pijnlijk voor hem om zomaar aan de kant te worden geschoven. Zeker toen op Facebook foto’s verschenen van zijn gezin met een nieuwe man.” Vonnis op 11 juni.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer