Ton Wiggenraad

Vrouw krijgt “vijf vuistslagen in gezicht”, maar heeft geen schrammetje

Een 35-jarige man uit Arendonk riskeert een gevangenisstraf van zes maanden omdat hij zijn toenmalige vriendin vijf keer met de vuist in het gezicht zou hebben geslagen. 

De beklaagde, L.V.D.B., ontkent dat hij de vrouw geslagen heeft. “Er was een ruzie tussen beiden, maar slagen zijn er niet uitgedeeld”, vertelt Peter Janssens, advocaat van V.D.B. “De vrouw kwam heel boos bij de politie toe en zei dat ze tot vijf keer toe met de vuist in het gezicht was geslagen, en daarna ook op de rest van haar lichaam.”

Ondanks aandringen van de politie weigerde de vrouw naar een huisdokter te gaan om haar verwondingen te laten vaststellen. “En de politie zelf heeft geen enkele verwonding opgemerkt. Als een jonge gast vijf vuistslagen in het gezicht van een vrouw geeft, zou je dat nochtans twee weken lang zien”, besluit meester Janssens. De advocaat vraagt de vrijspraak voor zijn cliënt.

Vonnis op 12 maart.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer