Erik Notermans (N-VA).
GBO Erik Notermans (N-VA).

"Het geklaag op straat komt niet overeen met het stemgedrag"

N-VA in zak en as na verlies van zetel

N-VA verliest in As een zetel en houdt er nog twee over. De partij mag dus weer plaatsnemen in de oppositie. Lijsttrekker Erik Notermans stelt vast dat het geklaag bij de inwoners vooraf niet overeenstemt met hun stemgedrag. 

"Onze partij heeft slecht gescoord", beseft Notermans. "De geluiden die we vooraf mochten horen van inwoners, zeker ook tijdens onze huis-aan-huis bezoeken, komen niet overeen met de uitslag van de verkiezingen. Veel mensen zagen een absolute meerderheid van Voluit! niet meer zitten. Maar dit zeggen en er ook naar handelen, was blijkbaar een brug te ver",  stelt Notermans vast. 

Voluit! van burgemeester Tom Seurs behaalde opnieuw de volstrekte meerderheid. Oppositiepartij N-VA gaat zich niet in een hoekje laten duwen. "Toch ben ik ervan overtuigd dat we hier versterkt uitkomen. We zullen ook in de toekomst een harde, kritische, maar constructieve oppositie blijven voeren", besluit Notermans. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer