De Rijksweg in Dilsen-Stokkem.
Google De Rijksweg in Dilsen-Stokkem.

25% van de bestuurders rijdt te snel op Rijksweg

Afgelopen donderdag controleerde de politie Maasland de snelheid op de Rijksweg (N78) in Lanklaar. Van de 754 passanten bleek maar liefst 25 procent in overtreding te zijn. Het radartoestel werd ingesteld op de vier rijstroken. Hierdoor stelden wij tot onze spijt vast dat de hoogst gemeten snelheden daar, zijnde 128 km/uur en 129 km/uur, waren weggelegd voor een en dezelfde bestuurder", klinkt het bij de politie. De Rijksweg staat bekend als een gevaarlijke baan waar een snelheid van 70km/uur geldt.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Peter Smeets

    70 is daar hard genoeg, zeker wanneer het druk is. Het is niet de infrastructuur die het gevaarlijk maakt maar de snelheid. En een middenberm mag idd ook.

  • egbert vansteenstraeten

    Gevaarlijke baan??? Mss omdat de infrastructuur op niks trekt!!! Versmalling, verbreding, versmalling, verbreding en dan plots een soort minirotonde in het midden vd rijbaan en weer verbreding! Vroeger was het veel beter, 4 rijvakken 90kl/h! Ze hadden enkel een middenberm moeten maken om het oversteken tegen te gaan, dan was het al in orde!

Lees meer