Themabeeld
Jempi Welkenhuyzen Themabeeld

7 rijbewijzen ingetrokken omwille van overdreven snelheid bij verkeersactie van politie LAMA

Afgelopen dinsdag hield het verkeersteam van politie Lanaken-Maasmechelen een controleactie waarbij de focus lag op snelheidsovertredingen. Maar liefst 3.895 voertuigen werden gecontroleerd, 719 bestuurders reden te snel. Zeven bestuurders zijn omwille van overdreven snelheid hun rijbewijs voor 15 dagen kwijt. 

Naast het zevental liepen ook vier buitenlanders tegen de lamp. Zij moesten ter plaatse een boete betalen. Eén bestuurder reed onder invloed van drugs, zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen en zijn voertuig werd getakeld. Verder negeerde één bestuurder het rode licht, werd één fietser bekeurd omdat hij op de verkeerde plaats reed en werden negen bestuurders betrapt op het gebruik van gsm achter het stuur met een onmiddellijke inning als gevolg.

De politie schreef ook drie processen-verbaal van waarschuwing uit. Eén omwille van het niet in regel zijn met de inschrijving van het voertuig, twee anderen omdat het voertuig niet voldeed aan de technische eisen. Nog twee chauffeurs reden rond met een niet-verzekerde wagen. Eén vrachtwagenbestuurder reed ten slotte rond zonder geldig rijbewijs , hij beschikte ook niet over een rijgeschiktheidsattest en het vereiste attest vakbekwaamheid. Telkens werd de gepaste straf gegeven. 

Lees meer