rechtbank Hasselt
Mine Dalemans rechtbank Hasselt

Dertiental krijgt in totaal 228 maanden celstraf in gigantisch drugsdossier

Dertien personen uit Houthalen-Helchteren zijn in totaal veroordeeld tot 228 maanden cel (waarvan 81 met uitstel) voor hun aandeel in een omvangrijk drugsdossier. De daders zijn tussen 23 en 52 jaar oud. Het gaat onder meer om het bezit en verkoop van cocaïne en cannabis in Houthalen-Helchteren tussen het voorjaar van 2014 en het voorjaar van 2016. 

Straffen

Enkele beklaagden hadden reeds veroordelingen achter de rug, waardoor hun straf zwaarder is. Vier personen gaven verstek, wat hen ook een strengere straf oplevert. Ieder van hen dient 6.697,75 euro te betalen van de publieke vordering. Zeven van de dertien personen krijgen een effectieve celstraf en geldboete van 6.000 euro. Eén persoon krijgt enkel een werkstraf van 150 uur en deels uitstel van de geldboete, vijf krijgen uitstel van hun celstraf en deels uitstel van hun geldboete van 6.000 euro. De rechtbank verklaarde ook onder meer zes voertuigen, 51 gram cocaïne, 1 gram hasj, een stofzuiger en enkele gsm-toestellen verbeurd.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rudi Swinnen

    De straffen zijn weer een lachertje ...Had in totaal 228 jaar moeten zijn .

Lees meer