Hells Angels in Amsterdam (Themabeeld)
BELGAIMAGE Hells Angels in Amsterdam (Themabeeld)

Gemeente Oudsbergen strenger voor wie motorclub wil uitbaten

Het gemeentebestuur van Oudsbergen heeft bepaald dat een vergunning moet worden aangevraagd voor wie een motorclub wil uitbaten.

Burgemeester Lode Ceyssens (CD&V) verwijst met zijn beslissing naar verschillende incidenten met motorclubs die de afgelopen maanden plaatsvonden. “Wij willen dit vermijden in Oudsbergen”, zegt hij overtuigd. De gemeenteraad keurde daarvoor een politiereglement voor de clubhuizen van motorclubs goed. “Wie zo’n clubhuis wil uitbaten, moet een uitbatingsvergunning aanvragen. De aanvrager moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Na advies van de politie zullen wij beslissen of de aanvrager al dan niet een vergunning krijgt.”

Vandaag zijn er voor alle duidelijkheid geen problemen in Oudsbergen. “Maar in de ruime omgeving waren er wel zware incidenten, zoals bijvoorbeeld in Genk, Weert, Overpelt, Sittard en Susteren”, zegt Ceyssens. Met het nieuwe reglement wil het gemeentebestuur motorclubs dan ook afraden om hun clubhuis in Oudsbergen te vestigen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer