Themabeeld
Mine Dalemans Themabeeld

Gemeenteraad sluit nieuwe overeenkomst over steriliseren en castreren van zwerfkatten

De gemeenteraad van Oudsbergen heeft een nieuwe overeenkomst afgesloten met vzw Het Felix Project voor de sterilisatie en castratie van zwerfkatten. 

“Met deze nieuwe overeenkomst uniformiseren we onze diervriendelijke aanpak van zwerfkatten. Ze worden gevangen, gesteriliseerd of gecastreerd en in hun vertrouwde omgeving weer vrijgelaten. Zo breiden de zwerfkattenpopulaties niet verder uit”, zegt Marco Goossens (CD&V), schepen van Dierenwelzijn. “Het dierenasiel van Genk was nog actief op het grondgebied van Meeuwen-Gruitrode, het Felix Project was actief op het grondgebied van Opglabbeek. Nu is het Felix Project het aanspreekpunt voor heel Oudsbergen.” 

Lopen er zwerfkatten rond in jouw tuin of zorgen ze voor overlast in de buurt? Neem dan contact op met het gemeentebestuur via 089 810 100 of www.oudsbergen.be/contact.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer