(Themabeeld) – Vergeet-mij-nietje.
Shutterstock (Themabeeld) – Vergeet-mij-nietje.

Inwoners krijgen gratis mondmaskers in brievenbus... samen met bloemenzaden

Vrijwilligers, medewerkers, gemeenteraadsleden en leden van het bijzonder comité trekken vanaf deze week door de straten om pakketjes in de brievenbus te stoppen. Het bevat telkens een gratis mondmasker, filterstof, een folder... en groeipapier met zaadjes om vergeet-mij-nietjes te planten.

“In harde tijden zoals deze doet het deugd om te weten dat je er niet alleen voor staat. Onze inwoners hebben meer dan ooit laten zien wat voor positiefs een negatief virus als Covid-19 in mensen naar boven kan halen”, zegt burgemeester Tom Seurs (Voluit!). “Dat verdient een oprechte dankjewel. Zorgen voor elkaar, dat vergeet-je-nietje. Ik ben oprecht Trots op As.”

Eerbetoon

Als herinnering en eerbetoon aan alle slachtoffers, maar ook aan iedereen die iemand dierbaar verloren heeft, roept de gemeente As haar inwoners op om het groeipapier, dat ze samen met hun gratis mondmasker krijgen, bij hen thuis te planten. Met de zaadjes voor vergeet-me-nietjes wil het gemeentebestuur ook iedereen die zich heeft ingezet voor een ander, letterlijk in de bloemetjes zetten.

Naast vergeet-me-nietjes vinden ze in het pakket ook voor elke inwonende een gratis mondmasker met filterstof. De bewoners kunnen het tussen 13 en 21 mei in hun brievenbus verwachten.

Lees meer