7 De koninklijke familie in Bokrijk op het terras bij Holsteenbron
BELGA De koninklijke familie in Bokrijk op het terras bij Holsteenbron

Koning Filip met gezin op bezoek in Limburg: “Dit maakt ons verloren voorjaar voor een groot deel goed”

Koning Filip bracht zaterdag samen met zijn gezin een bezoek aan Midden-Limburg. Ze fietsten onder meer door het water in Bokrijk en genoten van een versnapering op het terras van de cafetaria bij camping Holsteenbron in Zonhoven. “Dit werd een dag om nooit te vergeten,” glundert uitbater Marc Van Dael. “We zijn sinds dit jaar de nieuwe eigenaars en het was met corona meteen moeilijk. Dit maakt gelukkig veel goed!”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het ontspannen bezoek van koning Filip, koningin Mathilde en hun vier kinderen Elisabeth, Eléonore, Emmanuel en Gabriel werd in het grootste geheim voorbereid. Ze bezochten in Bokrijk ook het Openluchtmuseum en fietsten door natuurgebied De Teut, alvorens verder het Haspengouw in te trekken. Uiteraard hield Zijne Majesteit zich aan alle veiligheidsmaatregelen. Op de fiets droegen ze netjes een helm, bij hun andere bezoekjes hadden ze een mondmasker aan. Eerder deze week was de koning ook al te gast op de luchtmachtbasis van Kleine-Brogel.

7 De koninklijke familie in Bokrijk
EPA De koninklijke familie in Bokrijk

Marc Van Dael nam begin dit jaar samen met zijn partner Els Daniëls de camping en de cafetaria over. “We werden pas laat ingelicht inzake het bezoek van de koninklijke familie. Uiteraard waren we enorm zenuwachtig. We hebben het bezoek tot in de puntjes voorbereid. Een uur op voorhand mochten we ook ons personeel inlichten. Gelukkig is alles goed verlopen.”

7 De koninklijke familie fietst door Limburg
REUTERS De koninklijke familie fietst door Limburg

Erg ontspannen

Volgens Van Dael was de koning enorm ontspannen. “Ze waren vriendelijk en genoten van het weer. Eigenlijk zaten ze min of meer tussen het volk. De veiligheid hield anderen wel op afstand, maar dat verliep erg gemoedelijk. Door het wisselvallige weer was het gelukkig niet zo druk als de afgelopen dagen op het terras. Sommige mensen lieten al weten dat ze net op zaterdag eens een terrasje oversloegen en dus het hele spektakel hebben gemist. 

En zo is het vreselijke voorjaar voor de nieuwe uitbaters meteen vergeten. “We zijn blij dat het nu weer goed draait. In de week is de bezettingsgraad rond de tachtig procent en in het weekend zijn we helemaal volzet. Alsof we wisten dat corona zou toeslaan, hadden we net op tijd het sanitair heringericht waardoor iedereen meer afstand en privacy heeft.”

7 Een familiekiekje
BELGA Een familiekiekje

Marc en Els gaan nog even nagenieten van deze unieke dag. “De koning op bezoek, dat kan niet iedereen zeggen. We danken Toerisme Limburg voor deze onvergetelijke gebeurtenis!”

7 De koning in het Openluchtmuseum
BELGA De koning in het Openluchtmuseum
7 De koning in het Openluchtmuseum
BELGA De koning in het Openluchtmuseum
7 Smile
EPA Smile

Lees meer