KRC Genk-supporter (20) gearresteerd na gooien met Bengaals vuurwerk in vak Standard Luik

Politie CARMA arresteerde dinsdag een KRC-Genk supporter omdat hij na afloop van de laatste wedstrijd tegen Standard Luik Bengaals vuurwerk in het bezoekersvak gooide. Hij krijgt een stadionverbod van drie maanden en moet voor de rechter verschijnen.

Na het laatste fluitsignaal op 19 mei liepen honderden supporters het speelveld op. Een 20-jarige supporter uit Houthalen-Helchteren ontstak Bengaals vuurwerk in de staantribune en begaf zich over het veld naar de bezoekersvakken van Standard Luik. 

Gemaskerd met een bivakmuts gooide hij de brandende staaf in het vak A. Meerdere supporters van Standard, waaronder enkele kinderen, konden nog net aan de kant springen om het vuurwerk te ontwijken.

Verboden wapen

De politie kon de jongeman identificeren en arresteerde hem dinsdagochtend. Hij werd verhoord in verband met het gebruik van het vuurwerk, wat in deze context als een verboden wapen beschouwd wordt. De man verscheen dinsdagnamiddag ook bij de onderzoeksrechter. Hij werd niet aangehouden maar kreeg wel een onmiddellijk stadionverbod van drie maanden opgelegd, in afwachting van de uitspraak door de rechtbank.

De twintiger riskeert bovendien ook nog een boete en een bijkomend stadionverbod voor andere overtredingen op de voetbalwet. Voor het dragen van een bivakmuts mag hij een GAS-boete verwachten.

Nog dertig verdachten

De politie is momenteel bezig met het identificeren van een dertigtal personen die overtredingen begingen op 19 mei. Zowel voor, tijdens als na de wedstrijd werd pyrotechnisch materiaal gebruikt. Na de wedstrijd moesten de ordediensten tussenkomen op het speelveld, om een confrontatie tussen de supportersgroepen te vermijden. Een aantal supporters gebruikte daarbij geweld. Er worden processen-verbaal opgesteld in het kader van de voetbalwet.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Glenn Ombrouck

    Ik ken er die 6 maand krijgen voor een middelvinger. Welkom in België.

  • Martine Janssen

    Slechts 3!!! maanden. 3 jaar om te beginnen

Lees meer