8 In Schimpen bij Hasselt slipte een auto van de rijbaan
RV In Schimpen bij Hasselt slipte een auto van de rijbaan

Limburg schuift naar de school en naar het werk

Takeldiensten kunnen oproepen nauwelijks volgen

Limburg schoof woensdagochtend naar de school en naar het werk. De hulpdiensten kregen gelukkig geen melding van ernstige ongevallen, maar takeldiensten hadden wel de hele dag handen vol na talloze slippertjes op onze wegen. Er waren gelukkig ook aangename glijpartijen op de slee en op de speelplaatsen.

Onder meer op het kruispunt van de Grote Negenbunderstraat met de Schimpenstraat in Schimpen bij Hasselt schoof woensdagochtend een auto van het kruispunt af. De auto gleed de berm in en belandde daar tegen een straatnaambord. Niemand geraakte gewond. Aan de Slangbeekstraat in Hasselt schoof een auto eveneens van de rijbaan. De bestuurder belandde met zijn wagen in de gracht. Takeldiensten hadden de hele dag de handen vol om geslipte bestuurders uit grachten en bermen te trekken. Verwacht wordt trouwens dat sneeuw en ijzel ook donderdag nog voor gevaarlijke wegen in Limburg kan zorgen.

Met slee naar school

Het was gelukkig niet overal kommer en kwel, de sneeuw zorgde ook voor veel lachende gezichten. Die kwamen vooral van de jongste generatie die massaal op de slee naar school gleed. Aan de vaders om hun kinderen door de sneeuw te duwen. Her en der doken ook sneeuwmannen op in de Limburgse tuinen, al zakten die tegen de late namiddag al een beetje in elkaar. Een occasioneel sneeuwballengevecht op de speelplaats of een hartje in de sneeuw konden natuurlijk ook niet ontbreken.

8 Tessenderlo Rubens Wilms.
Benoit De Freine Tessenderlo Rubens Wilms.
8 Beringen Werner Vaes
Benoit De Freine Beringen Werner Vaes
8 Bocholt Larissa Heylen met zoontje Dries.
Benoit De Freine Bocholt Larissa Heylen met zoontje Dries.
8 Bocholt Larissa Heylen met Dries.
Benoit De Freine Bocholt Larissa Heylen met Dries.
8 Takeldiensten klopten gisteren en vandaag al overuren
Toon Royackers Takeldiensten klopten gisteren en vandaag al overuren
8 Takeldiensten klopten gisteren en vandaag al overuren
RV Takeldiensten klopten gisteren en vandaag al overuren
8 Takeldiensten klopten gisteren en vandaag al overuren
RV Takeldiensten klopten gisteren en vandaag al overuren

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer