De reeks van bioloog Frank Resseler.
Bert Warson. De reeks van bioloog Frank Resseler.

Maasmechelaar maakt videoreeks voor Nationaal Park Hoge Kempen: “Héél wat unieke diersoorten te vinden”

Bioloog Frank Resseler uit Maasmechelen start deze week met een online reeks over het Nationaal Park Hoge Kempen. De man laat zien wat je er het hele jaar door kunt vinden “Je wil niet weten hoeveel coole dieren je hier vindt”, vertelt hij.

De Buitenkans. Zo heet de videoreeks van Resseler en het Regionaal Landschap Maas en Kempen. Bedoeling is dat de kijker mee ervaart welke dieren je allemaal in het Nationaal Park Hoge Kempen vindt. 

Kruisbek

De eerste aflevering opgenomen in de winter gaat over de Kruisbek. Een vogel - misschien wel de enige - die tijdens de wintermaanden in het natuurgebied vertoeft. “Het is de eerste aflevering in een reeks van tien verspreid over het jaar. Redenen genoeg om er op uit te trekken en te genieten van dit zalig gebied.” Frank filmt de dieren. Bert Warson filmt dan weer the making off.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer