Het nieuwe schepencollege vanaf 2019: Jo Santermans, Nele Steegmans, Tom Seurs, Marc Bergmans en Bjorn Ulenaers.
GBO Het nieuwe schepencollege vanaf 2019: Jo Santermans, Nele Steegmans, Tom Seurs, Marc Bergmans en Bjorn Ulenaers.

Schepencollege As is klaar voor nieuwe start

De partij Voluit! heeft de voorbije gemeenteraadsverkiezingen opnieuw een absolute meerderheid behaald met 52 procent van de kiezers achter zich. Dit vertaalt zich naar 11 van de 19 zetels in de gemeenteraad.

Burgemeester Tom Seurs zal bevoegd zijn voor Veiligheid (Politie & Brandweer), Ruimtelijke ordening, Centrumontwikkeling, Communicatie & inspraak, Bevolking & burgerzaken, Kerkfabrieken en Personeelsbeleid. Schepen Marc Bergmans behoudt Financiën, Sport en Evenementen en krijgt er Toerisme en Kerkhoven bij. Nieuwkomer in het college is Nele Steegmans. Steegmans krijgt de bevoegdheden Sociale zaken (OCMW), Welzijn (personen met een beperking, gelijke kansen, gezondheid, armoede), Senioren en Kinderopvang. Schepen Bjorn Ulenaers behoudt Onderwijs, Jeugd en Leefmilieu aangevuld met Wonen en Bibliotheek en huidig Schepen Jo Santermans blijft bevoegd voor Openbare werken, Mobiliteit & verkeersveiligheid, Economie en Gebouwen met Cultuur als nieuwe bevoegdheid.

“Het nieuwe schepencollege is een jonge ploeg met een gezonde mix van vernieuwing en ervaring”, zegt burgemeester Seurs. De gemiddelde leeftijd van het college is 43 jaar met een burgemeester van 40 jaar. Tom Seurs heeft al 16 jaar ervaring als schepen en 2 jaar als burgemeester. Marc Bergmans en Jo Santermans zijn al 12 jaar lid van het schepencollege, zij zorgen met hun ervaring voor stabiliteit binnen het schepencollege. De vernieuwing komt van Bjorn Ullenaers (de voorbije twee jaar schepen) en Nele Steegmans. Nele heeft al ruime ervaring als gemeenteraadslid. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer