2 De progressie bij Jon is duidelijk merkbaar.
RV / One Voice De progressie bij Jon is duidelijk merkbaar.

Verwaarloosde leeuw Jon stelt het na kleine maand al veel beter: “Meer dan 20 kilo bijgekomen”

In samenwerking met de Franse dierenrechtenorganisatie bevrijdden de mensen van het Natuurhulpcentrum Opglabbeek op 5 juni de verwaarloosde leeuw Jon uit een Frans circus. Nog nooit had men een dier in zo'n toestand aangetroffen. Vandaag gaat het goed met Jon. “Hij is al meer dan 20 kilo bijgekomen", klinkt het bij het Natuurhulpcentrum.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Met de hulp van meer dan vijftig bewapende agenten en dertig mensen van de milieupolitie viel men een maand geleden het circus binnen. “Deze situatie tart alle verbeelding. Jon is graatmager, staat vol onverzorgde wonden, zijn tanden werden afgezaagd en zijn nagels uitgetrokken”, zo klonk het bij de aangeslagen bioloog Frederik Thoelen van Natuurhulpcentrum Opglabbeek. 

Operatie

In een eerste fase werd Jon naar het opvangcentrum Tonga Terre ten zuiden van Lyon gebracht. “Jon is niet meer te herkennen en doet het goed", klinkt het positief. “De operatie aan zijn rottende tanden kwam net op tijd.” Helaas moest de staart van Jon wel worden geamputeerd. Hij had daarin gebeten en de verwondingen konden niet meer verzorgd worden.

Zuid-Afrika

“En we hebben nog meer goed nieuws, want Jon kan rechtstreeks naar Shamwari Private Game Reserve in Zuid-Afrika gebracht worden. Dat is een opvangcentrum van de Born Free Foundation. Naar dat prachtige park brachten we ook al onze leeuwen King, Ciam, Nelson, Sonja en Maggie.”

2 De progressie bij Jon is merkbaar.
RV / One Voice De progressie bij Jon is merkbaar.

Lees meer