Archiefbeeld van een controle van zwaar vervoer op het terrein van de weegbrug aan de Zuiderlaan in Zellik.
Mozkito Archiefbeeld van een controle van zwaar vervoer op het terrein van de weegbrug aan de Zuiderlaan in Zellik.

Agenten van zes politiezones controleren vrachtwagens aan weegbrug in Zellik: 36 inbreuken vastgesteld

Agenten van zes politiezones en de Federale Wegpolitie hebben maandag onder meer 32 vrachtwagens gecontroleerd aan de weegbrug in Zellik. Er werden in totaal 36 inbreuken vastgesteld.

De politieassociaties centrum (PACE), bestaande uit de zones AMOW, TARL en Dilbeek, hielden maandag samen met hun collega’s van Brussel Hoofdstad Elsene, KLM en Zaventem een grootschalige controle op het terrein van de weegbrug aan de Zuiderlaan in Zellik. Ze kregen daarbij bijstand van de Federale Wegpolitie, het politioneel experten netwerk (CENTREX) – ladingzekering en het Agentschap Wegen en Verkeer. De focus ging naar de ladingzekering bij vrachtvervoer. Dat omvat het geheel van maatregelen met betrekking tot het gewicht, de verpakking en de bevestiging die het veilig transport van goederen moet garanderen.

In totaal werden 32 vrachtwagens naar de controleplaats geleid. Op vlak van ladingzekering werden liefst 20 inbreuken vastgesteld, goed voor een totaal van 3.450 euro aan boetes dat ter plaatse geïnd werd. Twee processen-verbaal werden opgesteld voor inbreuken op het vervoer van gevaarlijke goederen, eentje voor overlading en nog eens twee voor inbreuken op de technische eisen. De vrachtwagens die gebreken vertoonden, mochten het terrein niet verlaten tot alles opnieuw in orde was, maar dat bleek bij het einde van de verkeerscontrole uiteindelijk bij iedereen wel opnieuw het geval te zijn.

Ook enkele personenwagens en lichte vrachtwagens werden onderworpen aan een controle. Er werden nog acht bestuurders geverbaliseerd, omdat ze hun veiligheidsgordel niet droegen en twee chauffeurs werden betrapt op het gebruik van de gsm achter het stuur. Tot slot kreeg de bestuurder van een lichte vrachtwagen nog een proces-verbaal wegens losliggende stukken in de laadruimte. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer