De Appelmoes-band voor het gebouw van 't Smisken.
Mozkito De Appelmoes-band voor het gebouw van 't Smisken.

Appelmoes-band maakt kinderliedjes opnieuw hip op derde cd

De Appelmoes-band is klaar met de opnames van een derde cd. Ook deze keer bewerkte de zevenkoppige rockband enkele klassieke kinderliedjes. “We willen vooral dat de liedjes weer hip worden en dat de kinderen ze meezingen”, zegt initiatiefnemer Joris Van den Cruijce.

“Onze Appelmoes-band blaast het klassieke kinderrepertoire nieuw leven in”, luidt het. “Deze liedjes zijn belangrijk levend erfgoed en zorgen ervoor dat er thuis, op school en in de jeugdbeweging terug volop gezongen wordt.”

De derde cd van de band heet Geroezemoes en wordt opnieuw uitgegeven bij Appel Rekords van vzw ’t Smiske. De muziek is niet alleen op cd te horen, maar ook digitaal op Spotify en iTunes.

Klaas Keymolen, de accordeonist van de groep, selecteerde de liedjes en zocht gastmuzikanten. Tim Janssen is de technicus achter de opnames. Alle opnames werden in ’t Smiske gemaakt.

De nieuwe cd bevat heel wat klassiekers. ‘Mijn hoed die heeft vier deuken’ werd een leuke tango, het liedje ‘Wie zijn hoed is dit’ is dan weer een coole blues geworden. Maar er staan ook twee covers op de schijf. ‘De Aarde’ van Urbanus en ‘Cowboy’ van Hugo Matthysen kregen een leuke Appelmoes-bewerking mee.

De presentatie van de nieuwe Appelmoes-cd gebeurt op zondag 24 november om 15 uur. Dan vindt al het vijfde ‘Kinderzangfeest’ plaats in ’t Jass in Asse. Alle lokale jeugdbewegingen zullen alvast present zijn, samen met de Gezinsbond. Een toegangsticket kost 5 euro.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer