Dronken bestuurder wil agentes aanvallen

De politie heeft zaterdagavond omstreeks 21 uur op de N9 een dronken man opgepakt die zich bijzonder gewelddadig gedroeg. Hij raakte betrokken bij een verkeersongeval en probeerde vervolgens agentes aan te vallen.

Het ongeval gebeurde in het centrum. "Een Volkswagen Golf kwam uit de richting van het kruispunt 'Wijndruif', en reed naar Zellik", zegt commissaris Fred Scrayen van de lokale politie. "Toevallig stond één van onze ploegen voor het rode licht in de Nieuwstraat. Onze agenten zagen dat de Golf aan hoge snelheid langsreed en vervolgens hoorden ze een luide knal."


De inspecteurs kregen dus niet eens de kans om de bestuurder naar de kant te halen. "Net toen ze dat wilden doen, voerde de bestuurder van de Golf net voorbij het kruispunt met de Nieuwstraat een roekeloos inhaalmanoeuvre uit", vervolgt Scrayen. "Uit de andere richting kwam toen net een vrouw aangereden, die een frontale botsing niet meer kon vermijden." De wagen van de vrouw werd tot tegen een gevel geslingerd. Zelf raakte ze lichtgewond.


"Aanvankelijk wilden de vier inzittenden van de Golf de bestuurder niet aanwijzen", klinkt het. "Dankzij getuigenissen werd dat echter snel duidelijk. De bestuurder stelde zich vervolgens agressief op, wat er niet beter op werd nadat hij positief geblazen had. Toen de agentes vervolgens ook een drugstest wilden afnemen, sloegen zijn stoppen door. Hij probeerde hen fysiek aan te vallen, waarop versterking gevraagd werd. Uiteindelijk werd hij opgepakt voor openbare dronkenschap. De drie andere inzittenden, van wie er vermoedelijk twee hun gordel niet droegen, hadden ook gedronken, maar bleven rustig." De steenweg bleef in de nasleep van het ongeval een tijdlang afgesloten in beide richtingen. (TVP)

Lees meer